Eskişehir’de eşini dövdükten sonra iki küçük çocuğu ile kendisini de odaya kilitleyip tüpgazı açarak öldürmek isteyen babayla ilgili yürütülen mahkeme sonuçlandı. Mahkeme, babayı, eşinin boğazını sıkmak ve tüpgazla zehirlemekten dolayı oluşan basit kasten yaralama suçundan 6 taksitte ödenmek şartıyla 6 bin lira para cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanık babaya olayda tüpgazdan zehirlenen ve iki gün hastanede yatan kızı U.E.’ye yönelik kasten yaralama suçundan ise 10 ay 10 gün hapis cezası verdi.

İddiaya göre, geçtiğimiz aylarda H.E.(41) ile eşi D.E.(36) arasında ailevi sebeplerden dolayı tartışma çıktı. Evdeki tartışma sırasında H.E., eşi D.E.’nin boğazını sıkarak hafif şekilde yaraladı. Ardından kendisi, eşi D.E. ve 17 yaşındaki kızı U.E. ile 3 yaşındaki A.E.’nin de içeride bulunduğu odanın kapısını kilitledi. Küçük piknik tüpünü açan baba, içeriye gaz verip kendisini ve ailesini ölüme terk etti. Ancak anne D.E., yaşanan kargaşa, bağrışma sırasında gizlice yanındaki tep telefonuyla 112 sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi. 112 ekipleri, güvenlik güçleriyle birlikte eve girdi. Kilitli odanın kapısını açan görevliler, kapalı odada açık tutulan tüpgazın etkisiyle 17 yaşındaki U.E. ve 3 yaşındaki A.E.’yi baygın vaziyette buldu. İki kız çocuğu ile anne-baba hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Kızlardan U.E. ağır derecede, küçük kız A.E.’nin ise hafif derecede tüpgazdan zehirlendiği belirlendi. U.E. tüpgaz zehirlenmesi nedeniyle iki gün hastanede yatarak tedavi gördü. Aile üyeleri yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. Baba D.E. ise gözaltına alındı. İfadesinin alınmasından sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Baba için, eşini yaralamaktan ‘kasten yaralama’, kızlarını zehirlemekten ise ‘kasten başkasının vücuduna acı veren, sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olmak’ suçundan 2 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanık, mahkemede hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Eşi D.E. ise "Olay doğru ancak eşimden şahsım ve kızlarım adına şikayetçi değilim." dedi. Kızları A.E. ile U.E. de babalarından şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Tarafları dinleyip dosyayı inceleyen mahkeme, davayı karara bağladı. Mahkeme, sanığın, basit kasten yaralama suçundan, suçun işleniş biçimini, mekanını ve tehlikenin ağırlığını dikkate alarak alt sınırdan 2 kez olmak üzere toplamda 6 bin lira para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Para cezasının 6 eşit taksitte ödenmesine hükmeden mahkeme, sanık babanın büyük kızı U. E.’ye yönelik tüpgazla kasten yaralama suçundan ise 10 ay 10 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, müştekilerin şikayetçi olmaması, sanığın sabıkasının bulunmaması, duruşmadaki tutumunu göz önüne alarak verilen 10 aylık hapis cezasını denetimli serbestlik kapsamında 5 yıl süreyle erteledi.