FETÖ'ye destek veren açıklamalarıyla büyük destek veren ve babası da aynı soruşturmada tutuklanan Enes Kunter'i ailesi evlatlıktan reddetti. Bu duruma Enes Kunter'in tepkisi çok sert oldu. Enes Kunter tutuklanacak mı? Enes Kunter nereli? Enes Kunter Türkiye'ye gelecek mi?

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yakınlığıyla bilinen ve kariyerini NBA'de sürdüren Enes Kanter, ailesi tarafından evlatlıktan reddedildi. 

Yazdığı mektup ile başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkından özür dileyen Enes Kanter'in babası Mehmet Kanter, Daily Sabah'a verdiği demeçte oğlunu "manevi olarak" evlatlıktan reddettiğini doğruladı.

30 yıla yakın süredir bu vatana hizmet ettiğini söyleyen ve oğlunun davranışlardan rahatsız olduğunu belirten baba Kanter, oğlunun ABD'ye gittiğinden bu yana kafasının karıştırılması suretiyle FETÖ'ye çekildiğini söyledi.

"Böyle olacağını bilseydim oğlumu ABD'ye hiç götürmezdim" diyen Kanter, sözlerine şöyle devam etti: 

"Gerekirse yasal süreci de başlatırız. Oğluma seni evlatlıktan reddederim dediğimde bana rest çekti. Bu durum beni rahatsız ediyor."
Uzun süredir Enes'le iletişime geçemediğini söyleyen Kanter, bütün Kanter ailesinin Enes'in evlatlıktan reddedilmesi konusunda aynı fikirde olduğunu söyledi.

Enes Kanter'in babası, Medeniyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Kanter, geçtiğimiz günlerde açığa alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Kanter ailesi, mektupta Enes Kanter'in örgüt tarafından hipnotize edildiğine inandıklarını ifade ederek, şu ifadelere yer verdi:
"Kendisinin FETÖ terör örgütü tarafından hipnotize olduğunu ve kullanıldığını düşünüyoruz.İnsanlar yanlışlıklar yapabilir.Yanlıştan dönmenin erdem olduğunu defalarca söyledik ancak ikna edemedik.Ben babası ve bütün kanter aileleri olarak fetö terör örgütü tarafından yapılan çirkin darbeyi kınıyor ve lanetliyoruz.
Enes'i başta ben babası ve Kanter aileleri evlatlıktan reddediyoruz. Bir an önce soy ismini değiştirmesini istiyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız ve Türk halkından böyle bir çocuğum olduğu için utanç duyarak özür diliyorum."

İHA