Halep'te yaşayan Suriyeli Ahmet Abdulkerim, ülkesindeki iç karışıklık dolayısıyla yaklaşık 2 ay önce eşi ve 5 çocuğunu Türkiye sınırına bıraktıktan sonra muhalif saflarına katıldı. Ailesinden bir süre haber alamayan Abdulkerim, onlara kavuşmak için Türkiye'ye geldi. 
     Türk yetkililere başvuran Suriyeli, ailesinin Kahramanmaraş'taki çadır kentte olduğunu öğrendi. Çadır kente gelerek ailesiyle bir araya gelen Ahmet Abdulkerim, eşi ve 5 çocuğuna kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. 
     Abdulkerim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaylar başlamadan önce bir dokuma fabrikasında çalıştığını söyledi. Olayların şiddetlenmesiyle birlikte Suriye ordusunun her yeri bombalamaya başladığını ve ailesinin can güvenliğinin kalmadığını belirten Abdulkerim, şunları anlattı: 
     ''Artık çocuklarım güvende değildi. Bunun üzerine ailemi alarak Türkiye sınırına getirdim ve bıraktım. Ben de geri dönerek Özgür Suriye Ordusu adına savaşmaya başladım. Bir süre ailemden haber alamadım ve Türkiye'ye gitmeye karar verdim. Türk yetkililerden çocuklarımın Kahramanmaraş'ta olduğunu öğrendim ve çadır kente geldim. Şimdi aileme kavuştum. Çok mutluyum. Suriye'de rahatsızlandım. Burada aynı zamanda tedavi görüyorum. Tedavim tamamlanınca yeniden Suriye'ye döneceğim.'' 
     Abdulkerim, Türkiye'ye yardımlarından ve desteğinden dolayı teşekkür etti. 
     Ahmet Abdulkerim'in eşi Süreyya İsmail ise ülkesinde hemşirelik yaptığını ifade ederek, tek isteklerinin Suriye'deki olayların bir an önce sona ermesi olduğunu dile getirdi. 
     Türkiye'nin kendilerine kucak açtığını belirten İsmail, ''Eşimden 2 aydır haber alamıyorduk. Çok şükür sağlıklı olduğunu gördük. Çocuklarım çok sevindi. Ama kendisi geri dönecek. İnşallah Suriye'deki olaylar sona erer ve Esed ülkeyi terk eder'' şeklinde konuştu.