Twitter fenomeni Fuat Avni, seçime günler kala ‘ak hırsızlar’ adı altında oyları çalacak sandık görevlilerinin isimlerini yayınlaması üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) harekete geçerek, sandık görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fuat Avni’nin iddiaları üzerine Gaziantep’teki siyasi partiler harekete geçerek, ismi açıklanan kişiler hakkında Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edip, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. CHP İl Başkanı Sait Köse ve milletvekili adayları Mehmet Gökdağ, Erdal Geçit ve Merve Altınbaş, Adliye Sarayı’na giderek, il ve ilçe seçim kurullarına itiraz dilekçelerini teslim etti. Adliye önünde açıklamada bulunan CHP’li Köse, sosyal medyada paylaşılan iddiaların son derece vahim olduğunu belirterek, “Gaziantep’te adı geçen 7 kişi ile ilgili seçim kurullarına başvurumuzu yapacağız. 7 kişi içerisinde bulunan 2 kişi ise bu işten memnuniyet duyduklarını, hoşnut olduklarını, bu işin tarafı olduklarını söyleyerek, suça iştirak edeceklerinin beyanatını verdiler. Bizde buna karşı seçim kuruluna ve savcılığa suç duyurusunda bulunmak için adliyedeyiz.” dedi.

MHP Gaziantep İl Teşkilatı da İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ile birlikte adliyeye gelerek, Fuat Avni’nin yayınladığı Gaziantep’teki 7 isim hakkında İlçe Seçim Kurulu’na dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu. Taşdoğan, ''Daha seçimler başlamadan seçime hile ve şaibeler düşmüştür. Sosyal medyada bir takım iddialar ortaya atılmıştır. Bu kişiler kendi internet sitelerinden tarafsız olmadıklarını ilan eden yazılar yazdılar. Yüksek Seçim Kurulu’nun 135 sayılı genelgesinin 10. maddesine aykırı bir durum ortaya çıkmıştır, tarafsızlıkları bozulmuştur. Bu arkadaşların görevden el çektirilmesi için talebimiz bulunmaktadır. Ayrıca seçime şaibe düşürmekten suç duyurusunda bulunacağız. Bu çalışmalar Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurt bakışının sandıkların üzerinde olduğunun göstergesidir. Hiç kimse harama, hileye tenezzül etmesin.” diye konuştu.

Açıklamaların ardından Taşdoğan, ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.