Konya'da 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde AK Parti'den aday adaylığını açıklayan Osman Yavuz, tanıtım kampanyasında kullandığı ilginç fotoğrafla dikkat çekiyor. Başındaki börk ve giydiği yörük kıyafetiyle kendisini 'Diriliş' dizisinde karekterlere benzeten Yavuz, Konya'ya hizmete talip olduğunu söyledi. Yavuz, minibüs üzerine yerleştirdiği ve fotoğrafının da bulunduğu billboard ile sokak sokak tanıtım yapıyor.

Kampanyası sosyal medyada dikkat çeken Osman Yavuz, yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, ustamızın, hocamızın gitmiş olduğu bu kutlu yolda biz de bir nebze faydalı olabilmek adına böyle bir kampanya başlattık. Allah kısmet ederse kampanyamızda maksat hasıl oldu. Bu kutlu yolda inşallah daha emin adımlarla yürüyeceğiz." dedi.

İsminin gerçekten Osman Yavuz olduğunu söyleyen Yavuz, "Daha önceden planlamış birşey değil. Yaşım 47, 47 yıl önce rahmetli dedemin ismiydi. Rahmetli babam koymuş babasının adı diye. Onun babasının adı da Osman. Zaten Elhamdülillah biz Yörük'üz. Osmanlı'nın Kayı boyundan geldik. Osmanlı'nın Kayı boyundan geldiğimizden dolayı Osman ismine karşı ayrı özellik vardır. Soyismimiz de benim rahmetli dedemin babası Yavuz Fırkateyn'inde görev yaptığından dolayı, Soyadı Kanunu'nuyla birlikte köye geldikleri zamanda soyisminin Yavuz olarak değiştirilmesi noktasında o zamanda Yavuz olarak yazılmış. Elhamdülillah adımız Osman soyadımız Yavuz, kökümüz Osmanlı'nın Kayı boyu. Rabbime bir değil bin kat şükürler olsun. Bu davada elimizden ne geliyorsa hizmet için varız diyoruz." şeklinde konuştu.