Şahinbey Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'Sağlıklı Beslenmeye Destek Projesi' kapsamında Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen çorba dağıtımı programına AK Parti Gaziantep milletvekili adayı olan Canan Candemir'in davet edilmesi muhalefetten tepki gördü. Okul içerisine siyasetin sokulduğunu öne süren muhalefet, yapılanı siyasi ahlaksızlık olarak nitelendirdi.

Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın'la birlikte AK Parti'nin milletvekili adayı Candemir'in katılması ve burada bir de konuşma yapması tepkiyle karşılandı. Programın düzenlendiği okula giden CHP Gençlik Kolları Başkanı Volkan Albayram da yapılanın etik bir davranış olmadığını dile getirdi. Yaşanan kısa süreli gerginliği anlatan Albayram, “Gidip müdahale ettik. Etik olmadığını söyledik. Zaten aday da tartışma yaşandıktan sonra alanı terk etti. Bu bir siyasi propagandadır. 'Halkı ayrıştırdığınız yetti' dedik. Orada konuşma yaparken çocukların ailelerine birebir selam söylüyor. Çocuklara 'İçtiğiniz bu çorbalar analarınızı ak sütü gibi helal olsun' diyor.” ifadelerini kullandı.

'AKP OY KAYBEDİNCE KAYMAKAMINI, VALİYİ KULLANIP OY TOPLAMAYA ÇALIŞIYOR'

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker de olaya büyük tepki gösterdi. Şeker, “Bu ülkede bir seçime gidiyoruz. Bu seçimin her şeyden önce adil olması lazım. Demokratik olması lazım. Ama AKP ciddi şekilde oy kaybettiğini anlayınca kaymakamını, valisini kullanarak oy toplamaya çalışıyor. Adaylarla okula kadar siyaseti sokmaya başladılar. Ayrımcılığı had safhaya çıkardılar. Ama bunların hesabını 7 Haziran'da mutlaka bu halk soracak. Burada en büyük hata ve yanlış okulda siyasetin yapılması. Adayın ne işi var okulda? Arabasının ne işi var? Çocuklara propaganda yapıyorlar. Bunun adı siyasi ahlaksızlıktır.” şeklinde konuştu.

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdöğen ise “AKP kültürü camiden okullara taştı. Okul içlerine girdiler. Ne seçim yasağı dinliyorlar. Ne seçime saygı duyuyorlar. İleri demokrasi dedikleri şey, ülkeyi anayasanın çiğnenmesine götürüyor. Bu tür davranışları rezaletten başka bir şekilde açıklayacak bir şey yok.” diye konuştu.