Eskişehir'de, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde terör örgütü IŞİD tarafından düzenlenen canlı bombalı eylemini protesto etmek için yürüyüş düzenlemek isteyen gruba polis müdahale etti. Çıkan olaylarda yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

AK Parti il binasına yürümek isteyen gruba polis izin vermeyerek müdahale edince arbede çıktı. Grup ise müdahale eden polislere ellerinde bulunan flamalarla saldırdı. Çıkan gerginliğe Çevik Kuvvet polisleri joplu müdahalede bulunarak 20 kişiyi gözaltına aldı. Bu esnada olay bölgesinde bomba paniği yaşandı. Bir eylemcinin üzerinden çıkarıp Porsuk Çayı kenarına bıraktığı ileri sürülen çantada bomba olduğu zannedilince hareketli dakikalar yaşandı. Bomba imha uzmanı ekipleri yaptıkları incelemedi, çantanın içinde maytap, sprey boya olduğunu tespit etti.

Gençlik Örgütü Üyesi grup, akşam saatlerinde merkez Tepebaşı İlçesi Adalar mevkisinde bir araya gelerek Suruç'ta meydana gelen ve 32 kişinini hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan IŞİD saldırısını protesto etti. Grup ardından Yunusemre Caddesi üzerinde bulunan AK Parti il binasına yürüyüş düzenlemek istedi. Ellerinde bulunan pankart ve flamalarla yürüyüşe geçen grubun önünü Şair Fuzuli Caddesinde, polis ekipleri kesti. Yapılan uyarılar karşılık bulmayınca polis gruba müdahele etti. Grupta kendilerine müdahale eden polislere ellerinde bulunan flamalarla saldırarak karşılık verdi. Bunun üzerine çıkan gerginliğe Çevik Kuvvet polisleri joplu müdahalede bulundu. Çıkan olaylarda 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinin yapılması için devlet hastanesine sevk gönderildi.

Bu arada olaylar sırasında bölgede bir de bomba paniği yaşandı. Gruba polis müdahalesinin ardından bölgedeki ağaçların altına bir eylemci tarafından bırakıldığı ileri sürülen çanta hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Çantanın bulunduğu alan polis kordonuna alınırken Porsuk Çayı kenarından uzaklaştırıldı. Porsuk Çayındaki gondol ve feribot seferleri durduruldu. Bomba İmha Ekipleri çantayı daha sonra açtı. Hareketli dakikaların yaşanmasına neden olan çantanın içinden çok sayıda havai fişek, sprey boya ve taş çıktı.