Türkiye dün sandık başına gitti; yerel seçimler başarıyla tamamlandı. Seçim öncesinde partililer arasında yaşanan yarış bir yana; kamuoyunun yakından tanıdığı 3 kadın gazeteci-yazar milleti küçümsemekte birbirlerine fark attı.

Gazete köşelerinden ve Twitter'dan gerçek yüzlerini gösteren Ayşe Arman, Pelin Batu ve Şirin Payzın, seçmenleri cahillikle suçladı.

PELİN  BATU, AZİZ NESİN'İ HATIRLATTI

Milliyet yazarı Pelin Batu, köşesinde iktidar partisi lehinde oy kullananların küçük hesaplar uğruna büyük resmi göremediğini ve sorgulamadığı için körleştiğini yazdı. Aziz Nesin'i en çok bugünlerde andığını anlatan Batu, yazısının başlığını da 'Aptallık tarihi' olarak attı. Söylemini daha da ileri götüren Pelin Batu, kendinden olmayan seçmenin aptal olduğunu ve uzun vadede birer vatan hainine dönüşeceklerinin altını çizdi.

ADI GİBİ ŞİRİN OLMADI

Gazeteci Şirin Payzın da Twitter'dan yazdığı yorumlarla şaşkınlık yarattı. Ekranlarda boy gösteren Şirin, tuhaf sözler sarfetti. Son dakika olarak attığı tweet'inde Şirin Payzın şunları dile getirdi: "Erzurum'un Karayazı ilçesi köylerinde jandarma evleri dolaşıp AKP'ye oy vermedikleri takdirde halkı sürgünle tehdit etti. Halk ayakta..."

AYŞE ARMAN CAHİL DEDİ!

İstanbul Şişli'de bir okulda gözetmen olarak görev yapan Ayşe Arman, attığı tweet'lerle oy verme sürecinden dert yandı. Oy vermeye gelen kalabalıktan şikayet eden Arman, yine seçmeni aşağıladı. Okuma yazma bilmeyen seçmenin bulunduğunu ve ne yapacaklarını bilmediklerini yazan Arman, sanki seçmenin parti logosunu bilmiyormuş gibi tweet'inde 'Okuma yazma bilmeyenler var. Ne yapacağını bilmiyor, kabine giriyorlar kime oy veriyor onlar?' diye yazdı.

Takvim