Saadet Partisi(SP) Çankırı İl Başkanı Ömer Uzun, geçtiğimiz günlerde AK Partinin kuruluşunun 14. yılı nedeniyle Çankırı’da yapılan kutlama programında sarfedilen, “AK Parti bu toprakları İslam ile buluşturan Hoca Ahmet Yesevilerin, Ertuğrul Gazilerin, Osman Gazilerin, Kanunilerin, Sultan Abdulhamitlerin, Sultan Vahdettinlerin, merhum Necmettin Erbakan’ın ocağıdır.” ifadesine tepki gösterdi.

'O MÜSTESNÂ İNSANI YARI YOLDA BIRAKARAK, GÜCÜ ELİNDE BULUNDURANLARLA İŞ BİRLİĞİ YAPMIŞLARDIR'

SP İl Başkanı Uzun, Çankırı’da AK Partinin düzenlediği kuruluş yıl dönümü kutlama programında sarfedilen sözlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek şöyle dedi: “AKP’nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Çankırı’da düzenlenen programda sarfedilen ve basında çıkan talihsiz açıklamaları Saadet Partisi Çankırı İl Teşkilatı olarak esefle karşılıyoruz. Merhum liderimiz Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın ocağına mensup olduklarını ve O’nun yolunda yürüdüklerini söyleyenler ne yazık ki kendisine en çok ihtiyaç duyulan dönemde O müstesnâ insanı yarı yolda bırakarak, gücü elinde bulunduranlarla iş birliği yapmışlardır.” dedi.

'ALGI OPERASYONLARIYLA HALKI YANILTTINIZ'

Uzun açıklamasının devamında, “O, arz-ı mev’ud diyordu. Büyük İsrail tehlikesine dikkat çekiyordu. Irkçı siyonistlerin Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmeye yönelik planlarını deşifre ediyordu. Fas'tan, Endonezya’ya kadar İslam ülkelerinin sınırlarını, Büyük İsrail’in kurulmasına zemin hazırlamak üzere değiştirmeye yemin etmiş olanların sinsi planlarına karşı uyanık olmaya çağırıyordu. ‘Ne olur, ırkçı siyonistlerden önce siz beni anlayın, toprak ayağımızın altından kayıyor, yarın beni anladığınızda dövecek diziniz kalmayacak’ diyordu. Ama siz anlamadınız. Daha doğrusu anlamak istemediniz. Algı operasyonlarıyla halkı da yanılttınız. Ülkemizde meydana gelen acı olayların sorumluluğundan kaçmak için suçu başkalarına attınız. Hep iktidar hesapları yaptınız. Hesap gününü düşünmediniz. Halkın sağa sola savrulmasına sebep oldunuz. Erbakan yaptı, siz sattınız. Erbakan, Türkiye'de bugün ağır sanayinin ve milli sanayinin yegane ismi olarak anılırken, siz bu milletin ve ülkenin neyi var neyi yoksa, üstelik kime satıldığını da önemsemeden sattınız!... Erbakan'ın yolunda vatan toprağını yabancıya para karşılığı satmak da yoktur!" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE’NİN BORCU NASIL OLDU DA BU GÜN İTİBARİYLE 661,9 MİLYAR TL’YE ÇIKTI. BUNCA BORÇ YÜKÜYLE SİZ NASIL BAĞIMSIZ HAREKET EDECEKSİNİZ'

Uzun, açıklamasının sonunda özellikle iki aydır tırmanan terör ve şehit haberleriyle sarsıldıklarını ve yüreklerin yangın yerine döndüğüne işaret ederek, bu olayın bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini, zalimlerle işbirliği yaparak sorunlara çözüm üretilemeyeceğini vurgulayıp şöyle dedi: “Ortadoğu’da bütün dünyayı etkileyecek tehlikeli bir oyun oynanıyor. Ancak terörün asıl planlayıcılarıyla ve gerisinde yer alan zalimlerle işbirliği yaparak bu kötü gidişatı durduramazsınız. Duble yollarla, hastanelerle ve içi doldurulamayan söylemlerle övünmekten vaz geçiniz. Türkiye’nin borcu nasıl oldu da bu gün itibariyle 661,9 milyar TL’ye çıktı. Bu borç neyin nesi. Bunca borç yüküyle siz nasıl bağımsız hareket edeceksiniz. Övündüğünüz bunca hizmeti borçla mı yaptınız? Ya da bunca sattığınız tesislerin, toprakların, kamu mallarının parasını ne yaptınız? AKP olarak bunun hesabını veremezsiniz. Oyların sayılacağı günü değil, tartılacağı günü düşünün. Eğer Erbakan’ın ocağına mensubuz, O’nun yolundayız sözünüzde samimi iseniz, geliniz cihat şuuruyla hareket ederek, İslam birliğini kurmak, saadet dünyasını oluşturmak için hep beraber yürüyelim.”