Partisinin temayül yoklaması için ilimize gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, bir takım gezi ve incelemelerde bulundu.

AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatının, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde aday belirlenmesi için yaptığı temayül yoklamasında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Erdem yerel yönetimlerde AK Partili belediyelerin başarısına değindi.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde (KAFUM) gerçekleştirilen temayül yoklamasında konuşan
Seçim öncesinde bir değişiklik yaparak 14 ili büyükşehir yaptıklarını söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Erdem, “Kocaeli'de büyükşehir, yani coğrafi sınırlarını belediye sınırlarına alarak, ilk denemelerini yaptık. Köylerin köklü problemlerinin ancak böyle düzenlemelerle çözüleceğini gördük. İstanbul bu noktada çok başarılı, Kocaeli çok başarılı. Şimdi bu başarının her tarafa yayılmasını istedik. Şimdi de önünüze Büyükşehir Yasası'nı çıkartarak geldik. Yeni kurulan 14 büyükşehirden bir tanesi de Kahramanmaraş. Bu yasanın da Kahramanmaraş'a hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Erdem'in konuşmasının ardından oy kullanımına geçildi. Oy kullanma işleminin ardından oylar tasniflenerek açılmadan Ankara'ya gönderildi.

Temayül Yoklamasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Sıtkı Güvenç ve Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Bayazıt Kaçar, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, il ve ilçe teşkilatları yönetimleri ve delegeler katıldı.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz Genel Başkan Yardımcısı Erdem'e bir adet ceviz oyma sandık ile rahle hediye etti.

Daha sonra Abdulhamithan Camii'ne geçen Erdem burada cami hakkında bilgiler aldı.

Cami ziyaretinin ardından Kahramanmaraş Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Dedeoğlu Konaklarını gezen Erdem, Başkan Poyraz'dan konaklara ilişkin bilgiler aldı.

Daha sonra Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kahramanmaraş Şubesi'ni ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Erdem, burada da Dernek Başkanı Cevdet Kabakcı'dan derneğin faaliyetlerine ilişkin bilgiler aldı.

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından bastırılan kitapları da inceleyen Genel Başkan Yardımcısı Erdem Başkan Poyraz'a teşekkür ederek şehrimizden ayrıldı.