KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, FETÖ'nün İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, meydanları terk etmiyor.

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Doğan, partinin il binası yanındaki platformda yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın, atalarının aziz ruhlarını sabaha kadar bir kez daha şad ettiğini söyledi.

Tıpkı 1920'de ataların yaptığı gibi hainlere, zalimlere karşı dik duruş sergilendiğini dile getiren Doğan, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da meydanları dolduran yüz binler ve milyonların, hainlerin ihanetini engellediğini belirtti. Doğan, böylelikle ülkenin büyük girdap ve felaketten kurtarıldığını vurguladı.

Bundan sonrasında, güvenlik birimlerinin el ele hükümetin emrinde olacağını bildiren Doğan, "Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde güvenlik güçlerimiz, o alçakları inlerinden tek tek çıkaracak ve hepsini Türk mahkemelerine teslim edecek. Ama şunu bilin ki meydanları boşaltmıyoruz. Meydanlarda kalmaya devam edeceğiz, bu hainlerden bir teki dışarıda kalmayıncaya kadar." diye konuştu.

- "Bugün siz, onlara ne olduğunu gösterdiniz"

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ise darbecilerin, milyonlarca ülke sevdalısının sokağa çıkarak kendilerine ciddi şekilde karşı koyacağını beklemediğini ifade etti.

Özdemir, "Niye beklemiyorlardı biliyor musunuz? Onlar bu topraklarda yetişmemişler. Onlar bu milletin, bu toprakların suyunu içmemişler. Onlar, kan emiciler, uzak yerlerden beslenmişler. Onlar sizi anlayamadılar ama bugün siz, onlara ne olduğunu gösterdiniz." dedi.

Birlik, beraberlik içinde olunmasını ve meydanların boş bırakılmamasını isteyen Özdemir, şunları kaydetti:

"Bunların hepsini temizleyeceğiz. Ayaklarının bastığı yerdeki izleri temizleyeceğiz. Merak etmeyin. Bizimle birlikte sabahlayan ülkücü kardeşlerime de teşekkür ediyorum. Sosyal demokrat kardeşlerime de teşekkür ediyorum. Kalbinde milletin sevdası olan bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ama yetmez. Devam ediyoruz. Hava aydınlandı, kalplerimiz aydınlandı ve yüreklerimiz aydınlandı ama devam edeceğiz."

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ve AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici de FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşların, ellerindeki Türk bayraklarıyla kent meydanı ve AK Parti il binası önündeki bekleyişi sürüyor.