AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, partilerinin il başmanlığına yönelik saldırıyı kınadıklarını belirtti. Temurci, bütün siyasi partilerin saldırıyı kınaması gerektiğini söyledi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci partilerinin il başkanlığına yönelik saydırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Saldırıyı kınadıklarını ifade eden Temurci, olayda bir kişinin hafif şekilde yaralandığı bilgisini verdi. Temurci, terörle ve eşkıya ile dağda yürütülen mücadelenin şehirde de sürdüğünü dile getirdi. Siyaset yapan herkesin ve bütün siyasi partilerin demokrasi adına saldırıyı kınaması gerektiğini vurguladı. Temurci, saldırıda yaralanan bir kişinin hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olduğunu kaydetti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da il başkanlığına geldi. Girişte basın mensuplarının sorularına cevap veren Volkan Bozkır, olayın bir daha tekerrür etmemesi temennisinde bulundu. Bozkır, saldırıda bir kişinin yaralandığını belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da saldırı haberi üzerine İstanbul’a hareket ettiği ve AK Parti İl Başkanlığı’na gelerek konuşla ilgili açıklama yapacağı belirtildi. Polisin AK Parti İl Başkanlığı çevresindeki geniş güvenlik önlemleri de devam ediyor.