Çitil, Afşin'de belediye meydanındaki demokrasi nöbetinde, yaptığı konuşmada, canını ortaya koyarak darbe girişimini önleyen vatandaşların sokağa inen her bireyin kahramanlık örneği sergilediğini söyledi.
Türkiye'yi hiç bir gücün bölemeyeceğini dile getiren Çitil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Meydanları terk etmeyin" çağrısı üzerine belediye meydanını terk etmeyen vatandaşlara destek olmak için geldiğini belirtti.

Çitil, bayrağı hiçbir terörist guruba teslim etmeyeceklerini, demokrasi nöbetinde 10. güne girdiklerini belirterek, "15 Temmuz gecesinde vatandaşlarımızın ve güvenlik güçlerimizin desteğiyle tüm dünyaya önemli bir mesaj verdik. Hiçbir gücün Türkiye'yi bölemeyeceğini herkese gösterdik. Ordu içerisinde kendini bilmez bir gurubu, Pensilvanya'dan kendisini bilmez meczup, zalim, hain ve dini kullanarak, etrafına topladığı şuursuz kalabalıkla Türkiyemize karşı yapmış olduğu darbe girişimini şiddetle kınıyorum." diye konuştu.

Partili ve partisiz bütün kesimden insanlarla demokrasi nöbetinin devam ettiğini dile getiren Çitil, Türkiye bayrağını ve vatanı yere düşürmemek için ilk günden buyana darbe girişimine karşı dik durup sabahlara kadar meydanlardan ayrılmayarak milli iradeye sahip çıkan ve darbe girişimini düzenleyen güruha karşı çıkmalarından dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Belediye meydanında sabaha kadar devam eden demokrasi nöbetine, tekerlekli sandalyesiyle gelerek katılan bedensel engelli Muhammed Doruk, Hollanda'dan geldiğini ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın "evinize dönün" çağrısına kadar meydanları boş bırakmayacağını söyledi.

Afşin'deki nöbete, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Erol, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.