Van'da, AK Parti’nin milletvekili aday listelerine tepki gösteren ve partilerinden istifa eden 13 belediye meclis üyesinin ardından bugün de Gürpınar, Muradiye ve Edremit İlçelerinden 7 meclis üyesi partilerinden istifa etti. Gürpınar'dan 1, Muradiye'den 5 ve Edremit'ten 1 Belediye Meclis Üyesi ile parti yöneticileri ve bazı gençlik kolları üyeleri partisinden istifa ederek DBP ve HDP'ye geçti.

AK Parti'nin 7 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bildirdiği milletvekili aday listesine tepki gösteren 13 belediye meclis üyesi 10 gün önce topluca istifa etmişti. Van’ın Gürpınar, Muradiye ve Edremit İlçelerinden de bugün istifa haberleri geldi. Gürpınar'dan 1, Muradiye'den 5 ve Edremit'ten 1 Belediye Meclis Üyesi ile parti yöneticileri ve bazı gençlik kolları üyeleri partisinden istifa ederek DBP ve HDP'ye geçti. Muradiye'de 10 meclis üyesine sahip olan AK Parti'nin böylece 5 meclis üyesi kaldı. AK Parti'den istifa eden Belediye Meclis Üyeleri için her üç ilçede de tören düzenlendi. Törene HDP Van milletvekili adayları, İlçe Belediye Eş Başkanları ve HDP ile DBP yöneticileri katıldı.

Muradiye'de yapılan törende konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Miraz Çallı, "Artık Kürtler birlik olmuş ve tek renk olarak gözüküyor. Nasıl ki Kobanê'de Kürtler birlik olarak zafere yürüdüyse şimdi de tekrardan Kürtlerin topyekun birlik olarak 7 Haziran'da yeni bir zafer için yürüdüklerini görüyoruz. Kürtlerin bu birliğine karşı çaresiz kalanlar yeni komplo üretme peşindedir. Kürt halkının bu duruşuna karşı sistemin kirli oyunlarına alet olanlar HDP'ye saldırmaya başladı. Artık Kürt halkının önünü barajlarla da tutamayacaklar." dedi.

DBP'ye geçen Belediye Meclis Üyesi Nesim Solmaz iki dönemdir AK Parti'de görev yaptığını belirterek, "Ben yolumuzun yanlış olduğunun farkına vardım ve bu düşüncelerle ben ve arkadaşlarım karar alarak kendi evimize geldik." ifadelerini kullandı.

Van'ın Edremit ilçesinde de AK Parti'li belediye meclis üyesi ve gençlik kolları üyeleri düzenlenen törenle DBP'ye katıldı. İstifa edenler adına konuşan AK Parti eski Edremit Belediye Meclis üyesi Halit Oral, şimdiye kadar halkla beraber olmadıklarını ifade ederek, "Halkımızla beraber mücadele etmenin şerefine geç nail olmuş olsak bile burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bize gösterilen bu sıcak ve samimi yaklaşımdan dolayı herkese teşekkür ederiz. Halkımızdan şimdiye kadar uzak olduğumuz için halkımızdan özür diliyoruz. Bundan sonra halkımızla, partimizle beraber omuz omuza barış ve özgürlüğün mücadelesini vereceğiz." ifadelerini kullandı.