Camilerde vatandaşları toplayıp 7 Haziran’da yapılacak seçimler için oy isteyen AK Parti'li milletvekili adayları şimdi de oy için okullara yöneldi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın seçim bölgesi Eskişehir’de AK Parti’li 3 aday, şehrin en köklü ve seçkin okullarından olan Atatürk Lisesi'ni ziyaret etti. Aralarında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme eski Müdürü ve AK Parti Eskişehir milletvekili adayı Mustafa Kemal Biçerli’nin başkanlığındaki üç aday, okul müdürünü makamında öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlerin müdür odasına çağrıldığı ziyarette, AK Parti’li adayların siyasi propaganda yaparak oy istediği iddia edildi.
AK Parti’li üç adayın lise ziyaretine sendikalardan tepki geldi. Sendikalar, “Okullar, öğretmenler siyasi malzeme olarak kullanılmamalı. Bu yapılan hem kanuni, hem de etik olarak doğru değil. Savcılar her halde bunu görüyordur.” ifadesini kullandı.

Alınan bilgiye göre, 21 Mayıs günü AK Parti Eskişehir milletvekili adayları Emine Nur Günay, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü eski Müdürü Mustafa Kemal Biçerli ve Ali Demirel, tarihi Odunpazarı semtindeki Atatürk Lisesi’ne gitti. Eğitim Birsen üyesi olduğu ve yüksek puanla bu okula görevlendirilen Okul Müdürü Yakup Tutkun, 3 AK Parti’li milletvekili adayı makam odasında ağırladı. Ziyaret sırasında, okul öğretmenleri müdürün makam odasına çağrıldı. AK Parti’li adaylar, okul müdürü tarafından makam odasına çağrılan öğretmenlerle sohbet edip, projelerini anlattı, seçim propagandası yaptı. 7 Haziran seçimleri için öğretmenlerden ve okul yetkililerinden destek isteyen AK Parti’li adaylar daha sonra, okuldan ayrıldı.

AK Parti’li adayların Atatürk Lisesi'ne yaptığı ziyaret esnasında çekilen birkaç kare fotoğraf ise kamuoyuna yansıdı. Bunun üzerine AK Parti’lilerin liseye yaptığı ziyaret sendikalardan ve eğitimcilerden sert tepki aldı.

EĞİTİM SEN: OKULDA SİYASET YAPILMASI NE ETİK, NE DE HUKUKİ

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, artık iktidar partisi tarafından siyasetin cami ve kışladan sonra okullara da sokulduğunu, bunun hem etik hem de hukuki olmadığını söyledi. Milli eğitimin ve yöneticilerinin her şeyden önce eğitim vasfını kaybetmemesi gerektiğini belirten Başkan Demir, “Bu doğru ve etik davranışlar değil. Siyasetin bu süreçte okulda ne işi olabilir. Eğitim kurumları bu tür ziyaretlerle yıpratılmamalı. Bu davranışı gösterenler karşısındaki kimseden etik davranış beklemesi mümkün olamaz. Türkiye’de bu tür hukuksuzlukların oluşmaması gerekir. Bunları savcılar görüyordur her halde.” dedi.

‘OKULA SİYASİ ZİYARET DÜRÜSTLÜK DEĞİLDİR’

Milli Eğitim siyaset değil eğitim işini yapması gerektiğini vurgulayan Başkan Demir, “Artık bu süreçte camiye, kışlaya derken şimdi okula da siyaseti soktular. Madem bu millet size aşık, madem milli iradeyi güveniyorsunuz, projelerinize inanıyorsunuz. O zaman niye okula oy istemeye gidiyorsunuz. Biz bu tür ziyaretleri bazı okullarda yapmaya başladıkları yönünde bilgi aldık. Bu dürüstlük değildir.” diye konuştu.

EĞİTİM İŞ: ZİYARETİN SİYASİ AMAÇLI YAPILDIĞI AŞİKAR

Eğitim İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar da, AK Parti’li adayların okul ziyaretleri, müdür ve öğretmenlerle okulda bir araya gelip siyasi çalışma yapmasının doğru ve etik olmadığını vurguladı. Okulların siyasi malzeme olarak kullanılmaması gerektiğini aktaran Başkan Sungar, “Okul müdürünün odasında çekilen o fotoğraf karesinde AKP’li adaylar olduğu gibi öğretmenler de var. Bu ziyaretin tamamen siyasi amaçlı yapıldığı aşikar. O fotoğrafın olduğu yer bir okulun, eğitim sorumlusunun makam odası. Ve burada siyasiler ve öğretmenler mesai esnasında birlikte. Okullar bir siyasi malzeme aracı olarak kullanılmamalı. Bu hiç hoş değil.” ifadesini kullandı.