AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkiye’nin dünyanın her yerinde var olduğunu söyledi. Erdem, “Aldığımız uçaklara karşı çıkıyorlar. Cumhurbaşkanı’nın niye özel uçağı olsun? Başbakan’ın niye özel uçağı olsun? Bakın ben size söyleyeyim. Bakanların da özel uçağı olacak. Olacak, olmak mecburiyetinde. Çünkü Türkiye’ni başka türlü büyütemezsin ki!" dedi.

Fatih’te Derviş Ali Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alındıktan sonra serbest kalan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve partililer katıldı.

‘ASGARİ ÜCRET 400 KÜSUR DOLAR, BUNU YETERSİZ GÖRÜYORLAR’

Programda asgari ücretten bahseden Ekrem Erdem, “Şimdi asgari ücret yetersiz diyorlar, doğrudur. Yetersiz görülebilir. İyi de o yetersiz diyenler iktidardayken asgari ücret kaç paraydı? Onu niye söylemiyorlar. 184 liraydı. Kaç dolar yapar? 90 bile yapmaz. 80 dolar civarında. Şimdi 949, 950 yanlış hatırlamıyorsam. Kaç dolar yapar? 400’ün üzerinde. Ya 5 katına çıkartmışız. Onlar 80 dolara mahkum etmişti, şimdi 400 küsur doları yetersiz görüyorlar. Biz de görüyoruz. 80 dolar ama o 80 doları bile, ülkenin verecek imkanı yoktu.” dedi.

AK Parti’nin iktidara gelmeden önceki yıllardan örnekler veren Erdem, şöyle devam etti: “Biz o zaman kahvelere gittiğimiz zaman kahveler boştu. Yani iş alanları çok olduğundan değil, cebinde bir çay parası verecek parası olmadığı için kahvelerde kimse yoktu. Türkiye o noktadaydı. Uluslararası arenada Türkiye’nin itibarı yoktu. Mesela şu MHP’liler ne diyerek oy ister anlamam. Yahu siz ki kardeşim, milliyetçiliği kimseye vermezsiniz ama Türk parasını Türkiye’de geçersiz hale getiren siz değil miydiniz? Paramızın itibarı yoktu.”

‘BÖLÜNMÜŞ YOL DİYEREK OY İSTEMEDİK’

İktidarlarındaki 13 yılda hayal ötesi, hayal edilemeyen işler yaptıklarını söyleyen Erdem, “İktidara talip olduğumuzda Yüksek Hızlı Tren’den bahsederek oy istemedik. Bölünmüş yol diyerek oy istemedik. Asgari ücreti 184 TL’den 950 TL yapacağız diye oy istemedik. Hele de her şehre üniversite sözü de vermedik.” dedi.

Gelinen noktada uçağa artık herkesin bindiğini belirten Erdem, “Oğlum Ankara’ya geldi. Ertesi gün de dönüyor. Oğlum dedim, şu biletini tehir et de öğleden sonra git. Tehir edemem dedi, erkenden aldım. Kaç para dedim. 50 lira. 50 lira ya 50 lira. Biz bunu geçmişte söylesek kim inanırdı. Muhteşem işler yaptık. Ey Derviş Alililer, muhteşem işler yaptık.” ifadelerini kullandı.

‘BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY’

CHP’nin rahat olduğunu ifade eden Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Niye rahat? Bekara karı boşamak kolay. Çünkü iktidar diye bir hedefi yok ki. Sallıyor, sallıyor. Salla Kemal, sallıyor. Yüzde 35’i hesap ediyor. Ya anamuhalefet partisi için bundan daha utanılacak bir şey olmaz mı ya? İktidar hedefi olmayan bir anamuhalefet partisi olur mu ya? Biz daha kurulduğumuz gün, iktidar dedik, iktidar olduk.”

Türkiye’nin dünyanın her yerinde var olduğunu kaydeden Erdem, “Onun için de bakın, aldığımız uçaklara karşı çıkıyorlar. Cumhurbaşkanı’nın niye özel uçağı olsun? Başbakan’ın niye özel uçağı olsun? Bakın ben size söyleyeyim. Bakanların da özel uçağı olacak. Olacak, olmak mecburiyetinde. Çünkü Türkiye’ni başka türlü büyütemezsin ki! Yani seferlere uygun olarak Başbakan’ın gittiğini düşünün. Bakanlar zaman zaman gidiyorlar, devlet uçaklarını kullanıyorlar. Ben öyle bakan biliyorum ki, sabah kahvaltıyı Bakü’de yapıyor, öğlen yemeğinde Kazakistan’da oluyor, akşam da Avrupa’nın bir ülkesinde oluyor. Niye? Türkiye artık dinamik. Türkiye’nin etrafında partimiz olduğu gibi iktidarımız da dünyanın her tarafında.” dedi.

‘AK PARTİ’DEN KORKUYORLAR, CHP’YE, MHP’YE, HDP’YE OY VERİYORLAR’

AK Parti dışındaki partilere oy verenlerin korktuğunu söyleyen Erdem, “Bugün CHP’ye oy verenler, CHP’den mutlu oldukları için değil, MHP’ye oy verenler MHP’den mutlu oldukları için değil. Bir şey bekledikleri için değil. HDP’ye oy verenler bir şey bekledikleri için değil. Tek şeyleri, AK Parti’den korkuyorlar. Tayyip Bey’den korkuyorlar. Ne yaptık da korkuttuk? Yalan söylüyorlar. Oturuyorlar, bunlar varya bunlar diye başlıyorlar, korku şey yapıyorlar. Halbuki AK Parti’ye oy vermemek, kendilerine oy vermemektir. Komşularını tek tek ikna edeceksiniz. Dünyanın haritası yeniden çiziliyor. Harita çizilirken Türkiye’yi zayıflatmak istiyorlar. AK Parti, Anayasa’yı değiştirecek kadar güçlü olarak gelirse dünyanın yeni haritası çizilirken, Türkiye aktif olacak. Bu seçim bu kadar önemli.” şeklinde konuştu.

Çok rahat bir 4 yıl geçireceklerini ifade eden Erdem, “Önümüzde 4 yıl ki, çok rahat bir 4 yıl. Çünkü arada seçimler yok. Bu güne kadar şeytan taşlamaktan hizmet etmeye vakit bulmakta zorlandık. Ona rağmen güzel şeyler yaptık.” ifadelerini kullandı.

DEMİR: ‘KILIÇDAROĞLU BİN 500 LİRA ASGARİ ÜCRET DİYOR, CUMHURBAŞKANIMIZ 2 BİN LİRA DESE HERKES İNANIR’

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, CHP’nin ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatlerini eleştirdi. Demir, “CHP’nin, ya adam sayı saymasını bilmiyor ya bu ülkede yaşamıyor. Bin 500 lira asgari ücretten bahsediyor. Kılıçdaroğlu’nun bin 500 lira asgari ücret verebilmesi için senede yüzde 100 enflasyon olması lazım. Ekmeğin 5 lira olması lazım. Bu kafayla giderse doların 8 bin lira olması lazım. 3 – 5 yıl sonra yine paramızın önünde sıfırlar, sıfırlar, sıfırlar olması lazım. Çünkü üretimden, istihdamdan bahsetmiyor. Bu parayı nasıl bulacaksın da bu insanlara vereceksin? Ondan bahsetmiyor. Dönüp dolaşıp el kesesinden, hani bekara karı boşamak kolaydır denir ya, Cem Uzan’dan daha fütursuzca konuşuyor. Milletin bunlara itibar etmeyeceğini biliyorum.” dedi.

Sözlerinin senet olduğunu ileri süren Demir, “AK Parti, milletle devleti bir araya getirdi. Siyasete saygınlığı getirdi. Bizim Cumhurbaşkanımız kalsa dese ki, biz asgari ücreti 2 bin lira yapacağız dese bu milletin yüzde 99’u inanır. Neden? Çünkü bu adam şu ana kadar yanlış bir şey söylemedi. Ne söylediyse de arkasında durdu. Söyleyecek bir laf olsa biz söyleriz zaten. Ben yine büyük bir başarı olacağını düşünüyorum. Üstelik de bu bizim final maçımız. Bir sürü elemelerden geldik, tam düğümü atacağımız bir maç bu. Allahın izniyle bunu da salimen atlatacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra, seçim bürosu kurdele kesilerek açıldı. Bu sırada, seçim irtibat bürosunun önünde Fatih Belediyesi işçilerinin asfalt çalışması yaptığı görüldü.