Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dersim için özür dilemesinin ardından eski Ak Parti Milletvekili Reha Çamuroğlu gözünü Kahramanmaraş'a dikti. Çamuroğlu, Ak Parti'ye en yüksek desteği veren Kahramanmaraş'ı karıştıracak bir iddiada bulundu. "Ak Parti Maraş için özür dilemeli. Ancak bunu yapmaz zira bu oy kaybına neden olur."

Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan röportajda Sezgin Tanrıkulu,  Cansu ÇAMLIBEL'in "Sezgin Tanrıkulu ”˜Ben partim adına Dersim için o özrü dilerim' dedikten sonra CHP içinde fırtınalar koptu. Bu sözleri adeta hakaret gibi alan CHP'liler gördük. Bu da son derece tuhaf değil mi?" sorusuna şu cevabı verdi.

"Peki ben size bir şey sorayım. AK Parti niçin Kahramanmaraş'ı gündeme getirmiyor? Çünkü bunu yapmak kendisi için oy kaybına tekabül eder. Dersim, AK Parti için mayınlı arazi değil ve rahatlıkla giriyor, çünkü sadece CHP var. Ama bugün Kahramanmaraş'ta AK Parti birinci parti. Neden 1978'teki Kahramanmaraş katliamı için devlet adına özür dilemiyor? Üstelik Kahramanmaraş'ta Aleviler şehir merkezinde kuşatılarak boğazlandılar."