Çankırı'da seçim çalışması yapan Adalet Kalkınma Partisi (AK Parti) milletvekili Hüseyin Filiz'e tepki gösteren bir vatandaş, partililer ve sivil polisler tarafından darp edildiğini söyledi.

Olay Çerkeş ilçesinde yaşandı. İddiaya göre, Çerkeş Pazarı'nı ziyaret ederek partisine destek isteyen AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, alışveriş yapan İsmail Tabakçıoğlu'nun tepkisiyle karşılaştı. Tepki üzerine vekil adaylarının seçim ekibinde bulunanlar Tabakçıoğlu'na müdahale etti. Tabakçıoğlu, Filiz'in kardeşine ait çiftlikte çalışan işçiler tarafından polise teslim edilirken darp edildi. Yüzünde yaralar oluşan Tabakçıoğlu, hastaneye giderek rapor aldı.

İsmail Tabakçıoğlu, darp edildiği yerde Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, "AK Part milletvekili adayları, milletle tokalaşıp oy isterken ben milletvekili Hüseyin Filiz'e soru sordum. Bizim köyün oraya yaptığı hayvan çiftliğinin bütün pisliği köye akıyor. Ben de Filiz'e 'Pisliklerinizi temizleyin' dedim. Ve polisler beni tutup uzaklaştırırken Hüseyin Filiz'in kardeşi ve 2 kişi bana vurdu. Hastaneye gittim, bana rapor verdiler. Darp edilirken Hüseyin Filiz bir şey söylemedi. Milletle tokalaşmaya devam etti. Onlar beni uzaklaştırırken iki sivil polis bana vurdu." ifadelerini kullandı.

"ÇİFTLİĞİN BULUNDUĞU KÖYDEKİ EVİMİZİ KÖTÜ KOKU YÜZÜNDEN YIKMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Hüseyin Filiz’in kardeşi Yüksel Filiz'e ait besi çiftliğinin bulunduğu Çerkeş'e bağlı Turbaşı köyü, Örencik Mahallesi sakinlerinden Fazlı Kırdal ve İsa Kırdal ise "Biz Ankara'da oturuyoruz köyümüze ev yaptık. Pişman olduk yıkıp gitmeyi düşünüyoruz. Kokudan durulmuyor, mezarlığımıza pislikten geçilmiyor. Her yere başvurduk ama Çankırı milletvekili olduğu için bizim sözümüz geçmiyor." dedi.

Darp edilen İsmail Tabakçıoğlu ise pis koku yüzünden kanser olan çocuğunu köye getiremediğini dile getirdi.

Fazlı ve İsa Kırdal, Tabakçıoğlu’nun çarşıda darp edilmesine ise şu sözlerle tepki gösterdi: "İnsan hakkını arıyor diye çarşıda adam dövülür mü? Ayıptır."

Milletvekili Hüseyin Filiz ise kendisine hakaret eden vatandaşın, kardeşinin çiftliğinde çalışanlar tarafından polise teslim edildiği sırada darp edilmiş olabileceğini söyledi.