Kayseri’de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek olan miting, Ankara’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Şehir meydanı merkezli alınan ve vatandaşları çileden çıkaran güvenlik önlemleri ise kaldırılmaya başlandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 Kasın erken genel seçim kapsamında bugün Kayseri’de yapılması planlanan miting için polis ilde geniş güvenlik önlemi aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren mitingin yapılacağı meydana çıkan bütün yollar araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Bu da şehir içi ulaşımı olumsuz etkiledi. Tramvay seferlerinin de Düvenönü ve Hunat durakları arasında kalan meydan istikametine kapatılınca, vatandaşlar duraklarda uzun süre beklemek zorunda kaldı. Tramvay seferleri gecikmeli yapıldı. Yayalar, kapanan bariyerlerin üzerinden atlayarak gidecekleri yere ulaşmaya çalıştı.

Saat 12.30 sıralarında mitingin Ankara’da çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırıları nedeniyle ertelendiği açıklandı. Polisin alınan güvenlik önlemlerini kaldırmak için yazı beklediği ifade edildi. Tramvay seferlerinde ise kapatılan Düvenönü ve Hunat durakları arası trafiğe açıldı.