Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde haber için AK Parti’nin düzenlediği mitingine giden gazeteci Murat İpek, partililer tarafından dövülerek hastanelik edildi.

Bahçe’deki açık hava mitingini haber yapmak için takip eden gazeteci Murat İpek, AK Partili Osmaniye eski Belediye Başkan adayı Mehmet Gürbüz'ün konuşması sırasında yanına gelen partililer tarafından ‘neden çekim yapıyorsun’ denilerek saldırıya uğradı. Ambulansla Bahçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan gazeteci Murat İpek'in açılan göz altına 5 dikiş atıldıktan sonra Osmaniye Devlet Hastanesi Kulak Burun (KKB) Servisine sevk edildi. Tomografisi çekilen İpek, hastanede doktor olmadığı için tomografinin sonucunun pazartesi verileceği belirtilerek taburcu edildi. İpek'in burnunda çatlak olduğu ifade edildi.

Amacının konuşmayı sadece haber yapmak olduğunu belirten Murat İpek, "Çekim yaparken yanıma 3 -4 kişi geldi. Birisi hiçbir şey demeden gözüme yumrukla vurduğunu hatırlıyorum. Gözümü açtığımda yüzüm gözüm kan içindeydi. Kim ne yaparsa yapsın, ne derse desin gazeteci olarak görevimi yapmaya devam edeceğim." dedi.

Olayın duyulması üzerine hastaneye gelerek geçmiş olsun dileklerini ileten Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri İsrafil Avcı, "Sadece görevini yapan gazeteciye kim tarafından uygulanırsa uygulansın şiddete karşıyız. Gazetecilerin haber yapma özgürlüğü vardır. Şiddeti kim ya da kimler yaptıysa kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyoruz. Bu konunun takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

Hasta çıkışına gelen CHP Osmaniye milletvekili adayı Nihat Çerçi ise "Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Vazifesini yapan basın emekçisine yapılan şiddeti kınıyoruz. Biz emekçilerin yanındayız, her zaman destekçisi olacağız. Son günlerde gazetecilere uygulanan baskı ve şiddetler giderek artmaktadır. Bunlar ülkemizdeki insanların ruh hallerini ortaya koymaktadır. Umarım 7 Haziran akşamı bu sıkıntılarımız gidecektir." diye konuştu.