AK Parti Muş İl Başkanlığı’nın 5. Olağan Genel Kongresi’nde kazanan adayın açıklanmasıyla gerginlik yaşandı.

AK Parti Muş İl Başkanlığı 5'inci Olağan Kongresinde gerginlik yaşandı. Genel merkezin desteklediği Namık Ergün’ün 360 ve eski İl Başkanı Razaman Aşık’ın 170 oy aldığının açıklanmasıyla salonda bir kişi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili Murat Yıldırım ve İl Koordinatörü Konya Milletvekili Gülay Samancı’nın olduğu Divana pet şişe fırlatmasıyla salonda gerginlik oluştu.

Akşam saatlerinde sandıkların açılmasının ardından tansiyon yeniden yükseldi. Seçimi kaybeden Ramazan Aşık’ın yakınları Koordinatör Milletvekillerine tepki göstererek, kısa süreli arbede yaşandı. Güvenlik görevlilerin olay yerine gelmesiyle kalabalık dağıtıldı.

KOORDİNATÖR VEKİLLERE TEPKİ!

Seçimi kaybeden Ramazan Aşık’ın yakınları, koordinatör Milletvekillerinden Ahmet Aydın ile Gülay Samancı’ya tepki gösterdiler. İddialara göre kongreden bir gün önce, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve Konya Milletvekili Gülay Samancı, delege listeni değiştirdiği ileri sürüldü.

Muş Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen AK Parti Muş İl Başkanlığı 5'inci Olağan Kongresine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Konya Milletvekili Gülay Samancı, Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, Belediye Başkanı Feyat Asya ile çok sayıda partili katılmıştı.