AK Parti Niğde 5. Olağan Kongresi Niğde Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti. Kongreye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Urfa AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, Milletvekili Ömer Selvi, belediye başkanları, delegeler katıldı.

Kongreye tek aday olarak giren Emrah Özdemir, "Niğde'de birçok seçim geçirdik. Birçoğundan da başarı ile ayrıldık. Bu kutlu davada AK Parti teşkilatında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Niğde Milletvekili Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Başkanı Alparslan Kavaklıoğlu da yeni Türkiye'nin Niğde kadrolarının bugün seçileceğini ifade ederek, "Bizim hedefimiz, kıblemiz bellidir. Bu milleti bu ülkeyi dünyada hak ettiği yere taşıyacağız. Yeni Türkiye'nin en büyük sorunu anayasamızdır. Bu anayasayı değiştirmemiz lazım. Anayasayı değiştirmek için Meclis'te çoğunluğu sağlamamız gerekli. Önümüzdeki seçimlerde Niğde AK Parti'den 3 milletvekili seçmelidir." diye konuştu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise konuşmasında şunları ifade etti: "Biz bu yola çıktığımız da ilk önce şunu söyledik biz halkımızın hizmetkarı olacağız, her türlü vesayet odaklarına karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz, darbe girişimlerine karşı dik duracağız dedik. Biz bu noktalara birçok zorlukla geldik. Yolumuza taş koydular. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a muhtar bile olamaz dediler partimizi kapatmaya kalktılar muhtıra verdiler her türlü taşı koydular ancak sizin o güçlü desteğinizle bunlara karşı durduk."

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, valilik ve belediye ziyaretlerinden sonra İlim Yayma Cemiyeti'nin Niğde şubesinin açılışını yaptı.