Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in katıldığı iftarda yüzlerce davetli aç kaldı. Yemeğin vatandaşa ulaşmaması üzerine ise gerginlik çıktı. Korumalar duruma müdahale etti. AK Partili Mehmet Ali Şahin iftar alanını erkenden terk etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılması beklenen ancak koalisyon çalışmaları nedeniyle son anda katılmadığı iftara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin katıldı. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen iftar yemeğinde yüzlerce vatandaşa yemek yetişmedi. Ezan okunmasına rağmen yemeği alamayan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Çıkan gerginliğe Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Mehmet Ali Şahin’in korumaları müdahale etti. Sofrasına sadece su ve mercimek çorbası yetişen davetliler programı terk etti.

Bu arada iftar programı öncesi konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, erken seçim göndermesi yaptı. Öz eleştiride bulunan Şahin, fabrika ayarlarına dönüp yine tek başına iktidar olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Şahin, “Biz yola çıkarken 'Devlet adına millet nezdinde siyaset yapmak için yola çıkan bir parti değiliz' dedik. Bilakis millet adına devlet nezdinde siyasete talip olduğumuzu söyledik. Ama zaman içinde devletin politikalarını sezmiş olmalı ki millet bize 7 Haziran'da uyarıda bulundu. Biz kuruluş gayemize, yola çıkarken söylediklerimize yeniden dönerek, fabrika ayarlarına yeniden dönerek inşallah ilk seçimlerde yeniden tek başımıza iktidarı yakalayacağız.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise yemek alamayan vatandaştan özür diledi. Yüz civarında davetliye yemek ulaşmadığını aktaran Güvenç, “Yemek yetiştiremediğimiz insanlardan özür dileriz. Bu mübarek günde davet etmişiz. Bir kişi de olsa. Benim tespitime göre 100 kişinin masasında bir eksiklik var. Ama bunun için de burada kıyamet koparmaya gerek yok diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.