7 Haziran seçimlerine 4 gün kala siyasi partiler arasındaki yarış, açık hava reklamlarına da yansıyor. AK Parti’nin Şanlıurfa’da bir gecede kurduğu reklam panolarına tepki gösteren HDP Şanlıurfa İl teşkilatı, ilginç bir karşı atakta bulundu. AK Parti'nin 'ikinci yarı başlıyor' bilboardına HDP, kırmızı kartlı bilboard ile karşılık verdi.

Şehirdeki bilboard kontenjanının büyük kısmını kullanan AK Parti, önceki gece yasal panoların yanına bir gece de kaçak olduğu öne sürülen yeni panolar dikti. Şehrin işlek noktalarına ve kaldırımlara kurulan metal taşıyıcı panolar AK Parti Şanlıurfa 1. sıra milletvekili adayı Nurettin Nebati’nin resimleri ile süslendi. AK Parti’nin bu uygulamasına HDP’den ilginç bir tepki geldi. HDP İl Örgütü, 'Yeni Türkiye Yolunda ikinci yarı başlıyor' yazılı AK Parti bilboardına, “Sandığını koru Oy’una sahip çık” sloganı bulunan panosuna bir ekleme yaparak karşılık verdi. HDP panosuna, Urfa plakası olan 63 numaralı ve yeşil sarı renkli forması ile AKP panosuna doğru kırmızı kart çıkarmış bir figür yerleştirildi. HDP, “İkinci yarı başlıyor” sloganına yine bir futbol figürü ile kırmızı kart çıkarmış oldu.

‘İZNİ KİMDEN ALDILAR?’

AK Parti’nin yasal panoların yanına sonradan eklediği panoları 'kondu-board' olarak niteleyen HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, “Belediyenin açmış olduğu ihaleye göre şehrin açık hava reklamları, sadece belirlenen noktalardaki panolar kullanılarak yapılabilir. Dolayısıyla sonradan eklenen bu konduboardlar yasal değildir” dedi. Şehirdeki yasal reklam panolarını kullananların aynı zamanda vergi ödemesi gerektiğini ifade eden Yavuz, “Pazarı pazartesiye bağlayan gece dikilen bu panoları asanlar, reklam firmasına haber verdiler mi?” diye sordu. Yavuz, AKP’nin açık hava reklamlarında kullandığı plastik malzemenin tümünün Çin menşeli olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “AKP yerli uçağımızı yapıyoruz diyor, ama bütün bu malzeme Çin malı. Çin malı plastik afişlere harcadıkları parayı halkın yararına kullansalar, 4 yıldır temelini atma sözü verdikleri 1.500 yataklı hastane bitmişti. O parayı, 5 Haziran akşamı çöpe gidecek o malzemeye vermek yerine, 11 Nisan Parkı’na ağaç alsalardı, hem doğaya, hem de Urfalıya hizmet etmiş olacaklardı.”