Antalya Serik’te İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi’nin okul müdürlerine mesaj atarak AK Parti’nin seçim propagandasını yapması, kamuoyunda tepkilere neden oldu. MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, ilçe müdürünün ya kendi işini yapmasını, ya da görevinden istifa etmesi gerektiğini söyledi. Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Kadir Öztürk de ilçe müdürünün görevini kötüye kullandığını savundu.

MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, Milli Eğitim Müdürlüğü mesaj sisteminden öğretmen ve idarecilere mesaj atarak yemeğe davet eden Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü sert bir dille eleştirdi. Kaya, “Ey müdür; AKP’nin memuru olmayı bırakıp devletin memuru ol. Seçim döneminde atılan bu taklaların hesabının 7 Haziran’dan sonra sorulacağını da unutma.” ifadelerini kullandı.

Antalya’da 19 Mayıs’ta düzenlenen seçim propagandasında devletin imkanlarının kullanıldığı iddiaları üzerine MHP Antalya İl Başkanı Kaya bir açıklama yaprarak herkesi dikkatli ve tutarlı olmaya davet etti. Kaya, açıklamasında Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün okul idareci ve öğretmenlerine gönderdiği mesajın devlet memurluğu ile bağdaşmadığını, siyasi ahlak ve insanlık sınırlarını zorladığını belirtti. Açıklamada, “O arkadaş vatana, millete pırıl pırıl evlatlar yetiştiren değerli öğretmenlerimize idarecilik yapsın diye oraya oturtuldu. Ya işini yapsın ya da memurluktan istifa edip siyaset yapsın.” ifadelerine yer verildi.

Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Kadir Öztürk de ilçe milli eğitim müdürünün siyasi parti propagandası yapmasını 'görevi kötüye kullanmak' olarak değerlendirdi. Öztürk, şu açıklamada bulundu: “AKP’nin 13 yıldır iktidarda olmasından dolayı bazı kişiler devletin memuru olmaktan çıkıp partinin memuru haline geldi. İlçe milli eğitim müdürü görevini kötüye kullanmıştır. Bir idarecinin bütün partilere eşit mesafede olması gerekiyor. Eğer bir parti için çalışma yapılıyorsa bu doğru değildir.”