Seçimlere katılacak siyasi partiler, 7 Haziran 2015 seçimlerinde partilerinden aday gösterilenlerin listelerini YSK'ya teslim etti. AK Parti'nin verdiği listeye göre Samsun'dan; Akif Çağatay Kılıç birinci, Ahmet Demircan ikinci, Fuat Köktaş ise üçüncü sıradan aday gösterildi.

AK Parti'nin Samsun'dan gösterdiği ilk üç adayın özgeçmişi şöyle:

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ

1976'da Almanya Siegen'de doğdu. Lise öğrenimini İstanbul Alman Lisesi'nde, yükseköğrenimini ise İngiltere Hertfordshire Üniversitesi "Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi" bölümünde tamamladı. Sabancı Holding Universal Trading Uk Şirketi’nde satın alma görevlisi olarak çalıştı. 2003'te AK Parti Genel Merkezi’nde danışman olarak çalıştı. Başbakan Müşavirliği, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 24. dönemde Samsun'dan milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu Üyeliği, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yaptı. 25.12.2013’te Gençlik ve Spor Bakanı olarak hizmete başlamış, halen bu hizmetini sürdürmektedir. Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir. Binicilik, tenis ve kayak spor dalları ile ilgilenen Kılıç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

AHMET DEMİRCAN

1954 yılında Samsun'da doğan Ahmet Demircan, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Aynı fakültede Genel Cerrahi İhtisası yaptı. Samsun 1 No'lu Sağlık Ocağı doktorluğu, Muş Devlet Hastanesi ve Bafra Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanlığı, XX ve XXI. Dönem Samsun milletvekilliği ile devlet bakanlığı yaptı. Demircan, evli ve 6 Çocuk babası.

FUAT KÖKTAŞ

1964 yılında Trabzon’da doğan Fuat Köktaş, ilk ve orta öğrenimini Çarşamba Dikbıyık’ta; lise tahsilini Samsun’da tamamladı. Siyasi hayatına Refah Partisi ile başladı. Daha sonra 1998 yılında Fazilet Partisi Samsun Kurucu İl Yönetim Kurulu üyeliği ve il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2001 yılında AK Parti’nin kuruluşu ile birlikte kurucu il yönetim kurulu üyeliği ve il başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi. AK Parti İl Başkanlığı görevini yürüttü. İki dönem Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunan Fuat Köktaş, 2008 yılında yapılan genel kurulda Samsunspor Kulübü Başkanlığı'na oybirliği ile seçildi. Akaryakıt, nakliyat, inşaat, maden ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren Köktaş, grup şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.