Adana'nın Ceyhan ilçesinde, yerel seçimler öncesi AK Parti ile ilgili eleştirel bir yazı kaleme aldığından dolayı bir internet sitesi yazarı Osman Yavuz'a 2 bin 240 lira adli para cezası uygulandı. Yavuz, parayı ödemeyeceğini belirterek bir kamu kurumunda günde 2 saat çalışacağını söyledi. Yavuz, "Bana verilen bu cezayı yersiz ve uygunsuz görüyorum. Nerede adalet diyorum." dedi.

Olay, Yavuz'un internet sitesi cukurovaplus'ta AK Parti ile ilgili eleştirel yazısı ile başladı. Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili yetkililerinin şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Ceyhan 3. Asliye Ceza Mahkemesi Yavuz'a geçtiğimiz günlerde sonuçlanan kararla 2 bin 240 lira adli para cezası uygulanmasına hükmetti.

15 yıldan bu yana yerel gazetelerin yanı sıra internet sitelerinde yazılar kaleme aldığını anlatan Osman Yavuz, ilk kez bu tür bir olayla karşılaştığını anlattı. Mahkemenin verdiği karara tepki gösteren Yavuz, "Gereken yasal haklarımı kullanacağım. Elimden gelen ne varsa yapacağım, ben susmayacağım. Çünkü haklı olan biziz. Vatandaşın gözü kulağı olmaya devam edeceğiz. Bu tür davalar da bizi yıldıramayacak. Gerçekleri kamuoyuyla paylaşmayı sürdüreceğiz." dedi.

Yavuz, internet sitesindeki eleştiriden dolayı Emniyet Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin internet sitesine el koyduğunu ve yanını durdurduklarını da hatırlatarak, şöyle konuştu: "Emniyet müdürlüğüne gidip ifade de verdim. Yalnız benim yazımda herhangi bir tehdit veya hakaret unsuru yoktu. Sadece eleştiri hakkımı kullandım bir gazeteci olarak. Ne yazık ki hükümet de bizimle uğraşıyor. Ben yerel bir gazete olduğumdan dolayı neden bizimle uğraşıyor, neden sesimizi kesmeye çalışıyor onu da anlayabilmiş değilim. Bir yasa çıkararak bebek katili Abdullah Öcalan'ı serbest bırakmak için ellerinden geleni yapanlar hakim ve savcıların maaşına zam yaparak onları da susturmuşlar. Ben inanmıyorum. Adalet mülkün temelidir diyorlar ama inanmıyorum. Adaletin temeli 12 yıl önce sarsılmıştır o bina yıkılmıştır düşüncesindeyim."