Van'da polis ve jandarmanın düzenlediği uyuşturucu, adam kaçırma, işkence ve haraç operasyonunda aralarında Başkale AK Parti İlçe Başkanı Ejder Yağızer'in de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Operasyonda rehin tutulduğu belirtilen 1 kişinin ise kurtarıldığı belirtildi.

Başkale'de yapılan operasyonla ilgili Van Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklamaa yaptı. Uyuşturucu kaçakçılığından kaynaklanan anlaşmazlık sonucu 150 kilo eroin veya 2 milyon lira karşılığında 1 kişinin 40 gündür Başkale İlçesine bağlı bir köyde rehin tutulduğu bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında operasyon, Van Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi. Başkale ilçesinde, Uyuşturucu kaçakçılığı, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, haraç, tehdit, işkence ve darp eylemlerine karıştıkları iddiasıyla aralarında AK Parti İlçe Başkanı Ejder Yağızer'in de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.


ESKİ BELEDİYE BAŞKANIYDI


Bu arada, uyuşturucu kaçakçılığından kaynaklanan anlaşmazlık sonucu 150 kilo eroin veya 2 milyon TL fidye karşılığında 40 gündür Başkale İlçesi'nde adı açıklanmayan köyde rehin olarak tutulan kişinin de operasyonda kurtarıldığı bildirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalda ise 3 ruhsatsız av tüfeği, 1 ruhsatsız 9 mm. çapında tabanca, örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildiği kaydedildi.


Gözaltına alınlar arasında bulunan AK Parti ilçe Başkanı Ejder Yağızer'in bir önceki dönemde Başkale Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü de belirtildi.(DHA)