Kütahya Belediyesi 1979 yılında ibadete açılan 36 yıllık Hüda Rabbim Camii’ni imar gerekçesiyle kapattığı iddia edildi.

Meydan mahallesi Musalla caddesinde bulunan Hüda Rabbim Camii’ne Cuma namazı kılmak için giden mahalle sakinleri, “İmam kadrosu olmadığı için, ibadete kapatılmıştır.” şeklinde yazıyla karşılaştı. Kapatma gerekçesini öğrenmek için Kütahya Müftülüğü’nü arayan vatandaşlar, kadro gerekçesiyle bir kapatmanın olmadığı, Kütahya Belediyesi’nin aldığı imar kararıyla caminin ibadete kapatıldığı yanıtını aldıklarını iddia etti.

36 yıl önce Akyazılı Eğitim Vakfı tarafından Kütahya Müftülüğü’ne tahsis edilen Hüda Rabbim Camii arsası Kütahya Belediyesi’nin aldığı imar kararıyla ve Valilik onayıyla cami dışına asılan, “İmam kadrosu olmadığı için, ibadete kapatılmıştır.” şeklinde bir notla ibadete kapatıldı.

Camiinin açıldığı günden bu yana Cuma ve vakit namazlarını Hüda Rabbim Camii’nde kıldığını söyleyen işçi emeklisi Mehmet Erdem, “Bu camii açıldığında ne kadar çok sevindiysem kapıya asılan bu not kağıdıyla da o kadar çok üzüldüm. AKP’li bir Belediye olan Kütahya Belediyesi’nin imar kararıyla çeyrek asrı devirmiş 36 yıllık camiiyi kapatacağına inanasım gelmiyor. Şaka gibi.” diye tepki gösterdi.

Öte yandan, yetkililer tarafından Kütahya Müftülüğü’ne ait Hüda Rabbim Camii tabelası söküldü.