Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, 5 yıl önce bir giyim firmasına sattığı 4 katlı binayı kaçak yapı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldı. Firma yetkilileri, belediyenin aldığı bu kararla şoke oldu. Firma sahipleri, binanın cephesine astıkları 'Şahinbey Belediyesi tarafından 20. 01. 2015 Salı günü binamızın 4. katı yıkılacaktır. Bina çevresine araç park etmeyiniz. Aksi takdirde doğacak hasardan firmamız sorumlu değildir' yazılı afişle çevrede bulunan iş yeri ve ev sahiplerini uyardı.

Baharoğlu Giyim sahibi Mehmet Baharoğlu, 2010 yılında binayı Şahinbey Belediyesi’nden satın aldıklarını ve tekstil-konfeksiyon fabrikası olarak kullandıklarını ifade etti. Mehmet Baharoğlu, "Biz bu binayı 2010 yılında belediyeden satın aldık. Bize iki tapu verdiler. 27.05.2010 tarihinde bu binanın parasını belediyeye ödedik. Satın aldığımız günden bugüne binada hiçbir işlem yapmadık ve tek bir çivi bile çakmadık. Belediye yetkilileri, 20 Ocak 2015 tarihinde 'binanız kaçak, yıkılacaktır' diye bir yazı gönderdiler. Biz de buna itiraz ettik. Bizim binamız kaçak değil, elimizdeki evrakları belediyeye verdik. Binanın özellikleri satın aldığımız gündeki ile aynı. Biz buraya çalışma ruhsatı da aldık." dedi.

Mehmet Baharoğlu, belediyenin kendi sattığı binaya nasıl kaçak işlemi yaptığını ve yıkım kararı aldığını anlayamadığını dile getirerek, "Binada hiçbir işlem yapmamışken kaçak olduğunu söylediler. Biz buna da itiraz etmedik, belediyedir, kanunu iyi biliyorlardır diye sesimizi çıkarmadık. Yıkma kararı aldılar." şeklinde konuştu.

Belediyenin yıkım kararı üzerine Baharoğlu, binanın cephelerine, 'Şahinbey Belediyesi tarafından 20. 01. 2015 Salı günü binamızın 4. katı yıkılacaktır. Bina çevresine araç park etmeyiniz. Aksi takdirde doğacak hasardan firmamız sorumlu değildir' yazılı afiş asarak, çevrede bulunan iş yeri ve evleri uyardı. Belediye ekiplerinin taahhüt edilen tarihte gelmesini beklediklerini dile getiren Baharoğlu, "Geldiklerinde biz hiçbir tepki göstermeyeceğiz. Davulla zurnayla karşılayacağız. Gelsinler buyursunlar, kanunun gereğini yapsınlar. Biz hukukun üstünlüğüne inanan insanlarız ama biz bunun kanunsuz olduğuna inanıyoruz. Ekipler gelmezlerse vatandaşlarımız mağdur olacak." diye ekledi.

EN AZ 130 KİŞİ İŞSİZLİKLE KARŞI KARŞIYA

Baharoğlu Giyim firmasının yıkım kararı alınan binasında yaklaşık 130 kişinin çalıştığı, bu sayının zaman zaman 200 kişiyi bulduğu öğrenildi. Yıkım kararı üzerine çalışanların işsizlikle karşı karşıya kalacakları bildirildi. Firma sahibi Baharoğlu, çevre illerde de fabrikaları bulunduğunu vurgulayarak, "Burada çalışan arkadaşlarımızı çevre illerdeki fabrikalara yönlendireceğiz. Ancak burada çalışan arkadaşlarımız başka bir şehre gidip çalışabilirler mi onu bilemiyorum. Şu anda görünen bu fabrikamızda çalışanlarımızın birçoğu başka bir şehre gidip gelemeyecekleri için işsiz kalacaklar." sözlerine yer verdi.