AK Parti'li Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, makamında silahlı saldırıya uğradı. Bacaklarından vurulan Orhan, Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştıma Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alındı.

Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile Gezköy'deki arazi üzerinde bulunan ahır meselesi nedeniyle makamında görüşen Eyüp Adanır isimli saldırgan, üzerinde taşıdığı tabanca ile başkanın bacaklarına iki el ateş etti. Saldırgan, daha sonra koşarak belediyeden ayrıldı. Yaralı haldeki Belediye Başkanı Orhan, ambulansla Erzurum merkezdeki Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olaydan kısa süre sonra saldırgan, kaçtığı özel otomobil ve polis tarafından olayda kullanılan tabanca ile birlikte ele geçerildi. Saldırgan, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayın ardından Erzurdum Valisi Ahmet Altıparmak, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ile çok sayıda partili hastaneye akın etti. Belediye Başkanı'nın sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Vali Altıparmak, çıkışta Başkan Orhan'ın genel sağlık durumunun iyi olduğunu ve saldıranın olaydan hemen sonra yakalandığını dile getirerek, "1982 doğumlu saldırgan Eyüp Adanır. Saldırgan belediye başkanından bazı taleplerde bulunmuş. Kafasında olayı kurduktan sonra başkana silahla iki el ateş etmiş. Başkanın genel sağlık durumu iyi. Olay yerinde iki adet boş kovan bulundu." dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü ve Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hikmet Koçak ise Belediye Başkanı'nın genel sağlık durumunun iyi olduğunu ancak tedbir amaçlı müşahede tutulduğunu söyledi. Koçak, Başkanın sol bacağından girip çıkış yapan kurşun çekirdeğinin sol bacakta kaldığını ve ciddi bir durumun olmadığını kaydetti.