Erzurum'da AK Partili Büyükşehir Belediyesi'nin zabıta ekipleri, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda 2 gün önce TIR dorsesinde seçim stantı açan CHP'nin, alandaki bayrak ve flamalarını sabah namazının ardından söktü. Zabıtalar çekici ile dorseyi götürmek isteyince karşılaştığı tepki üzerine bundan vazgeçti.

Erzurum'da CHP'li milletvekili adaylarının seçim standı üzerindeki zabıta baskılarına bir yenisi günün ilk ışıklarıyla eklendi. Zabıta ekipleri sabah 05.30 sıralarında, mesai saatlerinin başlamasından çok önce Havuzbaşı Kent Meydanı'ndaki CHP'nin seçim standının bulunduğu dorsenin yanına çeki ile geldi. Dorseyi kent meydanından çıkartmak ve partinin flamaları ile bayraklarını kaldırmak isteyen zabıta ile CHP birinci sıra milletvekili adayı avukat Gonca Aytaş, tartıştı. Zabıtalar, bayrak ve flamaların partinin il ve ilçe teşkilatlarının önüne asılabileceğini belirterek, asılı bulunan bayrak ve flamaları topladı. Bu sırada zabıta, dorse stantını çekme girişiminden ise tepkiler üzerine vazgeçti.

Milletvekili Aydaş'ın basın danışmanı Murat Toptaş baskılara tepki göstererek, "Yaşadığımız zulüm bugün de devam etti. Bugün sabah 05.00 itibariyle tekrar aynı baskıları yaşadık. 05.00 itibariyle bütün belediye zabıta ekipleri gelip bizim aracımızı kaldırmaya çalıştı. Standımızı kaldırmak istediler. Biz; AKP, MHP gibi propagandamızı yapıp kendimizi ifade temek istiyoruz. Bugün flamalarmızı, bayraklarımız komple kaldırdılar buradan." dedi.