Mersin’in Aydıncık ilçesinde AK Partili belediye tarafından düzenlenen ‘3. Uluslararası Kültür Turizm ve Tarım Festivali’nde Rus revü grubu şaşkınlığı yaşandı. Belediyenin internet sitesinden de duyurulan festivalde, Moldova Halk Dansları Topluğu adı altında Rus revü kızlarının yarı çıplak dans ve gösteri yapması tepki topladı. Küçük çocuklar ile kadınların da iştirak ettiği festivaldeki çıplak Rus revülerinin dans ve gösterileri, herkesi şaşkınlığa uğrattı.

Mersin'in AK Partili Aydıncık Belediyesi'nin organize ettiği festival, 14 Haziran 2015 gecesi gerçekleştirildi. Liman bölgesinde yapılan ‘3. Uluslararası Kültür Turizm ve Tarım Festivaline’ Belediye Başkanı Ferhat Aktan, Kaymakam Faruk Doğru, kamu kurum yetkilileri ve vatandaş katıldı. Belediyenin resmi internet sitesinden herkesin davet edildiği festivalde, Kaymakam Doğru bir konuşma yaparak, festivali düzenleyen belediye başkanına ve çalışanlara teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin ilçenin tanıtımına katkı sunacağını ifade eden Doğru, keyifli bir gece diledi. AK Partili Başkan Ferhat Aktan da sahneye çıkarak şarkı söyledi. Açılış konuşmaları sonrası çeşitli gösteriler yapıldı, katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Ferhat Göçer’in şarkı söylediği festivalde, yöresel halk oyunları topluluğu katılımcılara çeşitli oyunlar sundu.

Ancak festivalde katılımcıları şaşırtan bir olay yaşandı. Kentteki bir otelde de görev yaptığı öğrenilen Moldova Halk Dansları Topluğu adı altında yarı çıplak Rus revü kızları sahne aldı. Neye uğradıklarını şaşıran vatandaşlar, olaya tepki gösterdi ve halka açık festivalde, çocukların da gözü önünde böyle bir dans gösterisi yapılmasını yakıştıramadıklarını belirtti. Sosyal medyada da tartışma konusu olan festivalin görüntü, fotoğraf ve haberi, belediyenin resmi sitesinde yayınlanmadı. Ancak ilçe kaymakamlığı festivalin fotolarını sitesinde yayınladı.

Sosyal paylaşım sitesinde bazı kişiler, "Bu da AKP’nin Rus revü kızlı festivali, eğlencesi. İşte alın size" ifadesini kullanırken, bazı kişiler de, "Böyle bir şey yapıldıysa niye bunu ifşa ediyorsunuz. Ayıp değil mi?" diyerek belediyenin yaptığının ifşa edilmesine kızdı.

Festivale izlemeye gidenlerden E.E. adlı vatandaş, "Aydıncık'ta görev yapıyorum. Festivalin ilanını görünce izlemeye gitim. Ancak, bir süre sonra yarı çıplak Moldovalı Rus revü kızları sahneye çıkıp gösteri yapmaya başlayınca şaşırdım. Hemen festivalden ayrıldım." dedi.

Öte yandan konuyla ilgili bilgi almak istediğimiz Belediye Başkanı Ferhat Aktan'a ulaşmak mümkün olmadı. Özel Kalemi'ne de not bırakılan Başkan Aktan, iddialarla ilgili açıklama yapmadı.