AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yapımını durdurduğu 2 bin konutlu New City, Hasani Basri ve AK Kent mağdurları, Erzurum Büyükşehir Belediyesi önüne kadar protesto yürüyüşü yaptı. Toplu konut mağdurları, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve milletvekillerini sorunun çözümünde yetersiz kaldıkları gerekçesiyle protesto etti.

Erzurum'un kanayan yarası haline gelen New City Projesi mağdurları Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan Büyükşehir Belediyesi önüne kadar protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşü önceden haber alan Çevik Kuvvet ekipleri, Büyükşehir Belediyesi önünde barikat kurdu. Mağdurlar adına Emre Yavilioğlu basin bildirisi okudu. Yavilioğlu, AK Partili Büyükşehir Belediyesi tarafından mağdur edildiklerini söyledi. Yavilioğlu, 7 Haziran seçimleri öncesinde belediyenin göstermelik inşaata çalışma izni vereceğine dair duyumlar aldıklarını ifade etti.

Paralarıyla rezil olduklarını ve AK Partili Büyükşehir Belediyesi döneminde zulme uğradıklarını belirten Yavilioğlu, "Parasını vermiş, sokaklarda rezil olmuş ağabeylerim, ablalarım, bacılarım, kardeşlerim. Tam 12 aydır verdiğimiz mücadelenin en trajik ve zalim perdesini izliyoruz. Aradan geçen 12 aya rağmen New City, Akkent ve Hasani Basri konutlarında bir santim ileri gidemedik. Çözüm diye ileri atılan ve bizleri seçim öncesi susturmak amacı taşıyan bu üç aylık sürede eline oyuncak verilip susturulmuş ve seçim var diye avutulmuşuz." dedi.

'SORUYORUM, SAVCILAR NEREDESİNİZ?'

"Soruyorum sizlere, 12 aydır haklı davamızda 2 eylem yaptık diye bizi yargılamaya; vatan haini gibi sorguya çağıran, soruşturma açıp örgüt var mı yok mu diyen savcılarımız nerede? İmanın ve İslam'ın şehri Erzurum'da bin 500 Erzurumlu'nun kan ağladığını görüp siyasi baskıdan korkan kanaat önderleri neredesiniz? Sivillerin haklarını savunan STK'lar neredesiniz?" diyen Yavilioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Kamuoyunda yolsuzluğu gören Erzurumlu'ya umut, çare olarak gönderilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Bey, hukuktan dem vuruyorsunuz, bu insanları bu hale getirenler dışarıdayken hukuk nerede? Bahsi geçen -sizin hukuk bizim zulüm olarak gördüğümüz- inşaatları durdurma eylemleri, yetimleriyle dışarıda kalmış annelerin feryadından daha mı önemli."

'ÖZÜRLÜ ÇOCUĞUMUN HAKKINI SORACAĞIM'

İşsiz ve engelli olduğunu belirten Abdulbaki Demir isimli mağdur vatandaş ise engelli oğlunun üç aylık maaşını biriktirerek girdiği konutların yapılıp teslim edilmemesi halinde AK Partili Büyükşehir Belediye başkanları Mehmet Sekmen'e, Ahmet Küçükler'e hakkını helal etmeyeceğini söyledi. Demir, şöyle konuştu: "Özürlü çocuğum var, devleten üç ayda bir 709 TL özürlü bakım maaşı alıyorum. Ben o parayı yığarak çocuğuma ev almak istedim, yarın ölürsem kardeşleri bakar mı, bakmaz mı? Yarın ölürsem çocuğum yetim kalacak. Askerde iki oğlum var ama ben özürlü çocuğumu düşünüyorum. Elleri varsa ceplerine değil vicdanlarına koysunlar."

Grup, bir süre Büyükşehir Belediye binası önünde oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra olaysız şekilde dağıldı.