GENÇMAR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Ecerkale’nin derneğin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi vermesiyle başlayan toplantıya Yönetim Kurulu ve Dernek üyeleri açıklamaları ile katkı sağladı. “Bürokrasi – Siyaset İlişkisi” teması üzerine fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda gençlerin bu konudaki mevcut durumu üzerine istişarelerde bulunuldu.

BÜROKRASİ VE SİYASET, YÖNETME SANATIDIR

Siyasete girmeden önce uzun yıllar bürokraside bulunan Güvenç, her şeyin zamanında güzel olduğunu vurguladıktan sonra “Devlet kademesinde tecrübe çok önemlidir; tecrübelenmeden, kişisel gelişim tamamlanmadan kişilerin terfi etmemesi gerekir. Doğruyu söylemekten ve doğruları yapmaktan hiçbir zaman vazgeçilmemelidir.” diyerek sözlerine devam etti.

YAPILAN HER İŞTE ÖNCE DEVLET DEMELİ

“Geçmişi görmeden ileriye gidilmez.” sözünü sık sık vurgulayan Güvenç; siyasete girmeden önce bürokrasinin her noktasında görev aldığını, valilik yaptıktan sonra siyasete girdiğini ve kendisine verilen tüm görevlerde, yapılan işlerde önce devletin çıkarlarını gözettiğini kısa örnekler vererek Dernek üyeleri ile paylaştı. Bürokraside yapılacak her işin belli bir zamanı ve birikimi olması gerektiğini belirten Güvenç, “Hayatınızda bazı şeyleri basamak olarak kullanmayın, sadece içinde bulunduğunuz pozisyonda en iyisi olmaya gayret edin, en iyisi olduğunuzda zaten basamağa bir ihtiyacınız kalmayacaktır.” dedi. Siyaset ve bürokrasi dışında bir çok konunun da konuşulduğu toplantıda bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalar noktasında gerekli desteği memnuniyetle vereceğini belirtti.

Toplantı, soru cevap kısmının ardından çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.