Vatandaşlar, Türk bayraklarıyla AK Parti İl Başkanlığının bulunduğu binaya gelerek darbe girişimini protesto etti.

 AK Parti MKYK Üyesi Metin Doğan, AK Parti İl Başkanlığı önünde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraşlıların, Sütçü İmamların, Rıdvan Hocaların, Senem Ayşelerin torunları olduğunu söyledi.

Kahramanmaraşlıların AK Parti kuruluşundan beri desteklerini eksik etmediğini, AK Parti'nin büyük lideri Recep Tayyip Erdoğan'a hep destek verdiğini anlatan Doğan "Sizler şanlı bir tarihi dünden beri kutluyorsunuz, dün akşamdan itibaren hep bu meydan doldu taştı, bu demokrasi mücadelesinde en güçlü sesi haykıran, en kutlu mücadeleyi veren şehirlerden biri oldunuz. Sizlere minnet borçluyuz, şükran borçluyuz Allah razı olsun sizlerden." dedi.

Kahramanmaraş halkının meydanlardan ihanete karşı durduğunu belirten Doğan, şunları kaydetti: "Bu ihanet gözünü kırpmadan halkının parasıyla alınan uçaklarla halkın üzerine bomba yağdıranlara karşı durdunuz. Sizler halkın helikopterleriyle, halkın tanklarıyla halka karşı silah sıkan kurşun atan, bomba atan zalimlere hainlere ve küresel dünyanın işbirlikçilerine karşı durdunuz. Sizler Pensilvanya'daki hainin uşaklarına haşhaşilerine karşı durdunuz."

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ise mücadeleyi vatan için verdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"İnternet sitelerine yazmışlar darbeden kurtuldular diye seviniyorlar diye. Hayır hayır bizi hiç anlamamışlar, sizi hiç anlamamışlar, bu milletin evlatlarını anlamamışlar ama siz anlatacaksınız bu milletin evlatlarının ne olduklarını. Onların hesabı sizin üzerinizdeydi. Sizlerin sokağa çıkıp dur diyeceğinizi tahmin etmiyorlardı. Çünkü onlar bu topraklarda sulanmamışlar. Çünkü onlar sizin gücünüzün ne olduğunu bilmiyorlar. Sizin hakkınızı sokağa çıkıp savunacağınızı bilmiyorlardı ama biz onlara hadlerini bildirdik."