Kayseri’de bir yerel gazete AK Partili eski bakanının oğlu ile ilgili define iddiasını gündeme taşıdı. Gazete, birinci sayfadan verdiği haberde, AK Partili Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen’in oğlu Dücane Ergezen’in Erkilet’teki Hıdırellez Tepesi’nde belediye kepçe ve kamyonlarını kullanarak kazı çalışmalarını başlattığını açıkladı.

Yerel gazete Deniz Postası, geniş yer verdiği 'Defineci AKP’li Bakanın oğlu çıktı' başlıklı haberde, şu bilgilere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 58 ve 59. dönem AKP hükümetlerinde, Bayındırlık ve İskan Bakanı olan Zeki Ergezen’in oğlu Dücane Ergezen Kayseri de define arıyor. Yıllarca Kayseri’nin burnunun dibindeki Tümülüs’te gömülü bulunan Kral Mezarının yanı başında bugüne kadar hiç kimse izin alıp arama yapmaz ya da yapamazken, AKP’li Bakan’ın oğlu Dücane Ergezen’in izin alıp, bizzat kazının başında durarak define araması Kayseri de çok farklı yorumlara neden oluyor. Hıdır İlyas tepesinde bulunan Kapadokya Kralı Arseleous mezarının üzerinde 1242 yılında yapılmış Şifahane, başka bir iddiaya göre Alaadin Keykubatın oğlu II. Gıyasettin Keyhüsrev’in av köşkü yada askeri amaçla kullanılan bir kale bulunmaktadır. Tarihi önemi büyük olan Roma döneminin en büyük Tümülüslerinden olan Hıdır İlyas tepesi çevresinde gerçekleştirilen kazıda Kayseri Büyükşehir Belediyesi ne ait iş makinelerinin define arama çalışmalarında kullanılması dikkatlerden kaçmazken, belediyeden üst üste yapılan üç farklı açıklama, iş makinelerinin orada ne iş yaptığını daha da anlaşılmaz hale getirdi. Kral mezarı etrafında yapılan define kazı iznini bakan oğlunun alması Büyükşehir belediyesi iş makinelerinin da bizzat kazıda çalışması Bu büyük define avının arkasında başka kimler var sorusu da gündeme getirdi. Ama tüm bunlardan önce TC Devlet yetkililerinin vermesi gereken sorular orta yerde cevapsız olarak duruyor.”

Gazete, Kayseri Valiliği’ne de bilgi edinme amacıyla yaptığı başvuruyla ilgili yazılı cevap aldı. Cevapta define araması yapanın bakan oğlu olduğu doğrulandı.