Tufanbeyli'nin önceki dönem AK Partili Belediye Başkanı Recep Balı, 'Zincirleme olarak zimmetine mal geçirdiği' iddiasıyla tutuklandı.

29 Mart 2009’da AK Parti’den Tufanbeyli Belediye başkanı seçilen Recep Balı, görevi başındayken İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından denetleme geçirdi. Belediyede inceleme yapan müfettişler belediyenin kum ocağında faturasız satış yapıldığını, karşılığında belediyeye cep telefonu, bilgisayar alındığını ancak alınan bu cihazların belediyede bulunmadığını, ayrıca özel şahıs tarafından başlatılan bir toplu konut projesinin de belediyenin gibi gösterilip iş makinelerinin kullanıldığı tespit edildi. Tespitler, rapor haline getirilip Bakanlık tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık, Balı hakkında 'Zincirleme olarak zimmetine mal geçirmek' suçlamasıyla soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında adliyeye çağrılan ve ifadesi alınan Balı, suçlamaları kabul etmedi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Balı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2014 yılında yapılan yerel seçimler öncesi partisi tarafından aday gösterilmeyen Recep Balı, AK Parti'den istifa ederek Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) Tufanbeyli Belediye Başkan adayı olmuş ve seçimi kaybetmişti.