AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca’nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında iki kişi yakalandı. Ankara ve İstanbul nüfusuna kayıtlı B.B. ile M.S.'nin gözaltına alındığı öğrenildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü KOM, TEM ve Asayiş şubelerinin ortak yürüttüğü çalışma sonucunda, Yunus Koca'yı ölümünden 12 önce tehdit ettiği belirlenen iki kişinin kimliği belirlendi. Koca, 18 Ağustos'ta Diyarbakır Yenişehir Polis Merkezi'ne başvurmuş ve işyerine gelen ve kendisini JİTEM ve istihbarat görevlisi olarak tanıtan bir kişinin, kendisini sorduğunu belirtmişti. Koca, suç duyusunda bulunmuş ve olayın aydınlatılmasını istemişti.

Koca'nın ölümünden sonra olayı araştıran emniyet, iki şüpheliyi tespit etti. Şüphelilerden birinin İstanbul, diğerinin Ankara nüfusuna kayıtlı olduğu belirleyen polis, şüphelilerin kaldıkları otele baskın yaptı. Şüphelilerin olaydan sonra kayıplara karıştığı ortaya çıkmıştı. Şüpheliler üzerinde yoğunlaşan polis, akşama doğru B.B. ve M.S. isimli şüphelileri yakaladı.
Şüphelilerin Koca'yı tehdit edenler olduğu, ancak fail olup olmadığının kesinlik kazanmadığı belirtildi.