AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cihan Öztunç, Kartal AK Parti İlçe Teşkilatı’nda meydana gelen silahlı eylemin dün İstanbul Adalet Sarayı’nda Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınmasıyla bağlantılı olduğunu düşündüklerini söyledi. Öztunç, “Arkadaşlarımıza sağduyu telkin ediyoruz.” dedi.

Üsküdar Caddesi’ndeki AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı’na gelen Cihan Öztunç, incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Öztunç, “Bir takım provokatörler bizim adımıza açıklama yapabilir, biraz önce birisi hakaret etti. Gerekli açıklamaları biz yaparız. Her zaman sağduyudan tarafız. Dün bir savcımızı şehit verdik. Açıkçası bugünkü eylemin de dünkü eylemle bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Henüz net bir bilgi olmasa da böyle bir kanaatimiz var. Arkadaşlarımıza sağduyu telkin ediyoruz. Yetkili kişiler haricinde AK Parti adına yapılan açıklamalar geçerli değildir.” diye konuştu.

Kartal İlçe Başkanı Muhammet Mehdi Akman da, “İçeride 5-6 arkadaşımızın olduğu sırada genç bir eylemci elinde iki silahla içeri girip ‘üzerimde bomba var, boşaltın! diye tehdit ediyor. Bizim arkadaşlar da müdahale etmeden içeriyi boşaltıyorlar. Zanlı içeride yalnız kalıyor. Eylemi yapan tek kişi. Üzerinde kılıç işareti olan bir Türk bayrağı asıyor. Rehin olay yok.” dedi. Akman, “Eylemi niçin yaptığını söyledi mi?” şeklindeki soruya, “Hayır, bizim arkadaşlarımıza öyle bir şey söylemiyor. Şu anda görünen 5-6 tane camı kırmış.” şeklinde konuştu.

KILIÇLI TÜRK BAYRAĞI

Bu arada, eylemcinin cama astığı Türk bayrağı altındaki kılıç resmi de dikkatlerden kaçmadı. Olayın görgü tanıklarından biri, “Vatandaş: “Hangi polis bana hakaret etti? Onu vuracağım’ diye elinde silahla tehditler savurmaya başladı. Oraya bir tane bayrak astı. Türk bayrağının altına bir tane kılıç koymuş. ‘Askeri asker kırdırdınız’ diyor, ‘oy verdiniz işte buraya getirdiniz’ diyor. ‘Ben polise değil komutana teslim olacağım’ dedi. Sonra özel harekatçılar geldi, ne şekilde ikna ettiklerini bilmiyorum. Silah sesi duymadım ama bağırma çağırma vardı. ‘Bu yola kendimi adadım, arkadan gelecek insanlar var’ diye bağırıyordu.’ şeklinde konuştu.