İstanbul Kadıköy'de bir sitede partisinin propagandasını yapmak isteyen AK Parti Milletvekili ve İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Alev Dedegil ile site sakinleri arasında tartışma çıktı. Dedegil'in ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, sitede bulunan vatandaşların kimlik bilgilerini alması ve vatandaşları görüntülemesi dikkat çekti.

AK Parti Milletvekili ve İstanbul 1’inci Bölge milletvekili adayı Alev Dedegil, Acıbadem Mahallesi Sur Sokak'ta bulunan Duru Sitesi'nde siyasi propaganda yapmak istedi. Site sakinlerinin tepkisiyle karşılaşan Dedegil ve partililer ile vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Olayın büyümesi üzerine Dedegil, siteye polis ekipleri istedi. Kısa sürede çok sayıda polis sitenin geldi. Polis ekipleri site sakinlerinin kimlik bilgilerini aldı. Güvenlik şubeden olduğu öğrenilen bir polis memurunun ise vatandaşları kameraya kaydetmesi dikkat çekti.

Uzun süren tartışmanın ardından site çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Dedegil, davet üzerine siteye geldiğini iddia etti.

Dedegil ile tartışma yaşayan site görevlileri ise site yönetimi olarak hiçbir siyasi partinin siteye giremeyeceği yönünde karar aldıklarını ve bu yüzden AK Partililerin sitede siyasi propaganda yapmasına izin vermediklerini açıkladı.

Öte yandan, AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatı görevlileri sitede yaşanan tartışmayı görüntüleyen gazetecileri engellenmek istedi. Polis, olayla ilgi inceleme başlattı.