AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, önceki günlerde Sarp sınır kapısından yurt dışına çıkan Savcı Zekeriya Öz için 'vatan haini' suçlamasında bulundu.

AK Parti Artvin İl Divan Toplantısı'nda konuşan Milletvekili İsrafil Kışla, hükümetin dış güçler tarafından çeşitli darbelere maruz bırakıldığını iddia etti. Gezi Parkı olaylarının da dış güçler tarafından planlanan bir darbe olduğunu söyleyen Kışla, Zekeriya Öz için de şunları söyledi: "Ciddi senaryolar oynandı. Bakın AK Parti'yi kapatma davasından, e-muhtırasından tutun, oradan sonuç alamayanlar, Gezi olaylarında sokak olaylarını denediler, sokağın gücünü denediler. Türkiye'yi kargaşa halinde bir ülke haline getirmeyi denediler. Bundan birkaç gün önce Türkiye'den firar eden o başsavcının attığı bir tweeti okudunuz mu? Türkiye'nin tepesindeki bir başsavcı, Cumhuriyet Başsavcısı, devletin hukukunu korumak mecburiyetinde olan bir başsavcının attığı tweet şuydu, 'eğer gezi olaylarında PKK destek verseydi bugünlü hükümet, bugünkü yönetim işbaşınsa olamazdı'.. Şu densizliğe bakın arkadaşlar, şu pervasızlığa bakın, şu vatan hainliğine bakın."

Savcı Öz'ün twitini "Gezi'de terör örgütünün desteğinin olmamasına üzülüyor" şeklinde niteleyen Milletvekili Kışla, "Sebep ne? Bu hükümetin gitmesi lazım. Tayyip beyin gitmesi lazım, bu iktidarın gitmesi lazım. Gezi olaylarının gerçek amacı çıktı mı ortaya? Neymiş, darbe teşebbüsüymüş" diye konuştu.