Beyoğlu’nda esnaf ziyaretinde bulunan AKP Milletvekili Hüseyin Bürge ile tokalaşmayan esnafın Bürge’nin yanında bulunan AKP’liler tarafından darp edildiği iddia edildi. Güvenlik kamerasına da yansıyan olayda AKP’lilerin Mustafa Genç (31) adlı esnafı tekme ve yumruklarda darp ettiği görülüyor. Darp raporu alan Genç, saldırganlardan şikayetçi olacağını söyledi.

Olay, Taksim Sıraselviler Caddesi üzerinde saat 16.00 sularında meydana geldi. İddialara göre, cadde üzerindeki işyerinde kuaför olarak çalışan Mustafa Genç işyerinin önüne çıkarak beklemeye başladı. Bu sırada Genç’in yanına seçim kampanyası sebebiyle esnaf ziyaretinde bulunan AKP Milletvekili Hüseyin Bürge ve beraberindeki partililer geldi. Mustafa Genç, Hüseyin Bürge’nin kendisiyle tokalaşma isteğini geri çevirdi. Buna sinirlenen AKP’liler de Genç’e saldırdı. Genç, aldığı tekme ve yumruklar sebebiyle yaralandı. Genç, araya giren esnaf arkadaşları sayesinde AKP’lilerin elinden kurtuldu. Hüseyin Bürge ve yanındaki AKP’liler olay yerinden uzaklaşırken Mustafa Genç, hastaneye giderek darp raporu aldı. Genç daha sonra da karakola giderek saldırganlardan şikayetçi oldu.

Olay anını anlatan Mustafa Genç, kapının önünde dikildiği sırada Hüseyin Bürge ve AKP’lilerin yanına geldiğini ve kendisiyle tokalaşmak istediğini aktardı. Bürge’nin isteğini “Gerek yok” diyerek geri çevirdiğini ifade eden Genç, “Arkasından elinde mikrofonla gelen arkadaş, halka seslenen arkadaş, ‘Koskoca milletvekili sana el uzatıyor. Ne demek el uzatmamak.’ ‘Uzatmak zorunda değilim kardeşim ben.’ dedim. ‘Küfür etme lan’ dedi bana. Küfür etmediğim halde orda halkı galeyana getirerek birden bana saldırmaya başladılar.” şeklinde konuştu. Genç, bazı partililerin işyerni kapatmakla tehdit ettiğini de öne sürdü. Hastaneden darp raporu aldığını belirten Genç, saldırganlardan şikayetçi olacağını dile getirdi.

OLAY ANI KAMERADA

Olay anı işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı. Görüntülerde, Mustafa Genç'in bir grup AKP'li taraından tekme ve yumruklarla dövüldüğü görülüyor.