CHP Bursa il örgütü, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarına aykırı şekilde afişleme ve bayraklama yapan AK Parti’yi protesto etti.

Konuyla alakalı açıklama yapan CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları hakkında gereken yasal yaptırımın uygulanmasını istedi. Seçime iki gün kala Bursa Merinos Kavşağı’nda yapılan basın açıklamasında konuşan CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, iktidarın, gücünü demokratik olmayan ve adaletsiz bir şekilde kullanmasını sert bir dille eleştirdi.

CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, şunları söyledi: “İki gün sonra 25. dönem milletvekili seçimi için sandık başına gideceğiz. Ancak iktidar partisi, sandığa gömülmenin korkusundan olsa gerek, yasalara aykırı davranmakta, dün olduğu gibi. Bilindiği gibi Yüksek Seçim Kurulu’nun 23 Şubat tarih ve 236 sayılı kararı gereğince, partilerin, belirlenen yerler dışında afişleme ve bayraklama yapmaları yasaktır. Ayrıca, 16 Nisan tarihinde sayın valimiz Münir Karaloğlu’nun başkanlığında tüm siyasi partilerin il başkanları ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda ‘Propaganda faaliyetlerine ilişkin temel esaslar’ görüşülerek, karara bağlandı. İl başkanları olarak her birimiz, yasakları içeren 19 maddelik bu karara imza attık. Ne var ki bu yasağı delen öncelikle iktidar partisinin bizzat kendisi olmuştur.”

Konuyu İl ve İlçe Seçim Kurulu’na iletmelerine rağmen iktidar partisinin baskıcı yaklaşımı ile karşılaştıklarını belirten Yıldız, “AKP zihniyeti, bizleri, demokratik olmayan eylem ve söylemleriyle, bir kavganın içine çekmek istemektedir. Ancak, bugüne kadar olduğu gibi, iktidarın bu güdümlü provokatif yönlendirmelerine tabanımız asla prim vermeyecek. Şimdi bile Şehreküstü Meydanı’nda AKP’nin genel başkanı sıfatını taşıyan başbakanın dev afişi orada. Demokrasiye, hukuka, özgürlüklere aykırı bu sorumsuz davranışın hesabı verilmelidir.” dedi.