MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, bir köyden AK Parti’ye az oy çıktığı gerekçesiyle yol yapım çalışmalarının başlatılmadığına yönelik iddiaları Meclis’e taşıdı.

Alim Işık, Kütahya'nın Dumlupınar ilçesi Allıören köyünü, Altıntaş ilçesi Zafertepe Çalköy’e bağlayan karayolunun genişletilerek asfaltlanmasına yönelik çalışmalarla ilgili iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Işık, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından cevaplanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, anılan karayolunun genişletme ve asfaltlama çalışmalarının ne aşamada olduğunu sorgulayarak, şu soruları yöneltti: “Anılan yol çalışmalarına, Allıören köyü muhtarlığının Kütahya İl Özel İdaresi Sekreterliği'ne yaptığı yazılı müracaatlara rağmen şimdiye kadar başlanılmadığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bunun sebepleri nelerdir?"

Işık, anılan köyden AK Parti’ye az oy çıktığı ya da çıkmadığı gerekçesiyle yol yapım çalışmalarına başlanılmadığı ve diğer köylere yapılmasına rağmen Allıören köyü sokaklarına şimdiye kadar parke taşı döşenmediği iddialarının doğru olup olmadığını ifade ettiği soru önergesinde şu konulara yer verdi: “Doğru ise bu gerekçeyle anılan köy yolunun genişletme ve asfaltlama çalışmalarını gerçekleştirmeyen sorumlular hakkında Bakanlığınızca bir işlem yapılması düşünülmekte midir? Anılan kara yolunun genişletilerek asfaltlanması için şimdiye kadar Kütahya İl Özel İdaresi Sekreterliği'ne Allıören köyü muhtarlığınca hangi tarihlerde ve kaç kez yazılı talepte bulunulmuş ve bu talepler nasıl değerlendirilmiştir? Anılan karayolunun Bakanlığınız ilgili birimlerince 2015 yılı içerisinde yapımı sağlanabilir mi?”