Osmaniye’nin Bahçe ilçesine bağlı Nohut köyünde Salman ve Şen aileleri, seçimlerde AK Parti’ye oy vermedikleri için yollarının kapatıldığını iddia etti.

Köy sakinlerinden Muzaffer Şen, 20 yıldan beri kullandıkları yolun, seçimden bir gün sonra, 8 Haziran akşamında kapatıldığını savundu. Muzaffer Şen, AK Parti’ye oy vermedikleri için, yollarının kapatılmasına aynı zamanda köylüleri olan AK Parti Bahçe İlçe Başkanı Muzaffer Açıkgöz, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz ve muhtar Ahmet Açıkgöz’ün sebep olduğunu ileri sürdü. Yol ve sulama suyu olmadığı için çok sıkıntı çektiklerini belirten Muzaffer Şen, insan gibi yaşamak istediklerini söyledi.

Köylülerden Hüsne Şen de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduklarını belirterek, dış ülkeden gelenlere daha iyi bakıldığını iddia etti. Sürekli dışlandıklarını ifade eden Fatma Şen de “Suriyeliler kadar yaşama hakkımız yok mu? 40 yıldır yaşadığımız köyümüzde insan gibi muamele görmek istiyoruz. Akşamları uyuyamıyorum. Gelip görsünler nasıl yaşadığımızı.” diye tepki gösterdi. Arabasıyla hastaneye gitmeye çalıştığını belirten Hidayet Salman ise yol kapalı olduğu için gidemediğini iddia etti. Yolun kapalı olduğundan dolayı, arabalarının tarladan geçmek zorunda olduğunu belirten Muzaffer Şen, arabalarının egzozlarının kırıldığını anlattı. Şen, Türkiye’nin her köşesinde AK Parti’ye oy vermeyenlerin kendileri gibi sıkıntı yaşayabileceğini öne sürdü.

Öte yandan AK Parti Bahçe İlçe Başkanı Muzaffer Açıkgöz ise iddiaları kabul etmedi. Açıkgöz, iddia sahiplerinin evlerine mevcut iki yolun olduğunu belirterek, yolun boş araziyi ekip değerlendirmek isteyen Davut Kaya tarafından kepçe ile kapatıldığını belirtti. Açıkgöz, Davut Kaya’ya yolu hemen açmasını söylediğini ifade ederek, “Açılmadığı takdirde bize mal edileceğini biliyorduk.” dedi. Muzaffer Açıkgöz, vatandaşları anlaşmak için çağırdıklarını ancak gelmediklerini savundu.