Bank Asya'nın yönetimine polis baskınıyla el konulmasına vatandaşların tepkisi devam ediyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da vatandaşlar hemen her gün Bank Asya şubelerine giderek destek veriyor. Bugün de kentte devam eden kar yağışı ve tipiye aldırmayan Bursalılar, Bank Asya şubelerine koştu. Yıldırım ilçesinde bulunan Bank Asya şubesine akın eden vatandaşların içinde bulunan ihtiyarlar dikkat çekti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Bank Asya'nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63'lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmasına karar vermişti. TMSF'nin polis baskınıyla Bank Asya'nın yönetimine el koymasının ardından Türkiye çapında vatandaşlar Bank Asya'ya yeni hesap açtırarak ve para yatırarak destek vermeye başlamıştı.

Bursa’da bugün de ak sakallı ihtiyarlar soğuk hava ve kar yağışı yanında tipiye aldırmadan banka şubesine gelerek alkışları arasında hesaplarına yeni paralar yatırdı. Ak sakallı ihtiyarlar, yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesini istedi.

'BOŞALTILACAK BAŞKA YER KALMADI MI?'

80 yaşındaki Üzeyir Demir, Bank Asya’nın kapatılmak istendiğine dikkat çekerek, "Bankamız kapatılmak isteniyor, bu bankamızı kapattırmayacağız. Gerekirse evimizi, arabamızı satıp yine buraya atacağız, hesabıma getirip para yatırdım yine yatıracağım. Kimsenin endişesi olmasın. Allah bu davayı yürütecek, bunu yürüten Allah. Yıllardır faizsiz banka için yıllarca uğraştık, bunu açtık ve kapattırmayacağız." dedi.

75 yaşındaki Sadık Girgin ise banka batırmanın insanlığa bir darbe olduğunu belirterek, "Türk hükümeti Türklere darbe yapıyor demek oluyor. Bu insanlar kefen paralarını bile alıp burada hesap açtırıyorlar. Boşaltılacak bir yer kalmadı da Bank Asya’nın paraları mı boşaltılacak şimdi?" şeklinde sordu.

Mecit Özkelebek de Türkiye’de 80 yıldır yapılan Müslümanların her şeyden geri bırakılmak istendiğini belirterek, "Aslında bu söylem hep söylenegeldi. Müslümanların bankayla, Müslümanların eğitimle, Müslümanların medyayla, Müslümanların sinemayla, gemicilikte, ticaretle işi olur mu, deniyordu. Hep Müslümanlara şu söyleniyordu; siz camiye gidin, umreye gidin, tespih çekin, hafız olun yeter, sizin yerinize biz diğerlerini hallederiz deniyordu. Bugün Müslüman kısmen de olsa eğitimdir, ticarettir, bankacılıktır güvenliktir, bunlara kısmen sahip olduğu gün, maalesef karanlık veya izah edilemeyen birtakım ellerin müdahalesiyle karşı karşıya kalmaktadır. İnşallah bunlar zamanı geldiğinde bunlar birtakım eğitim kurumlarında ders olarak anlatılır, evlatlarımız ve gelecek nesillerde bunları görür. Bitti denilenler bitmiyor, daha kuvvetli yeşeriyor. Bunu inşallah insanlar da milletimiz de görecek." şeklinde tepki gösterdi.