Edirne’de bir akaryakıt istasyonu bitişiğinde meydana gelen yangın korkuttu.

Olay saat 19.00 sıralarında İstasyon caddesi ile sanayi sitesi girişinde meydana geldi. Caddenin girişinde bulunan akaryakıt istasyonunun yanında üst üste konulan hurda araçlarda bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa süre içerisinde alevler tüm araçları sardı. Araçların depolarında kalan yakıtın da tutuşmasıyla küçük çaplı patlamalar meydana geldi.

Olayın hemen ardından polis ve itfaiye ekiplerine haber verildi. Ekiplerin kısa süre içerisinde böyle ulaşmasıyla birlikte yangına müdahale başladı. Yangının akaryakıt istasyonun LPG tankının bulunduğu alanda çıkması korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Çok sayıda polis ekibi çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ayrıca istasyon caddesi ve bağlantı yolları araç ve yaya trafiğe kapatıldı. Edirne itfaiyesi yangının söndürmek için seferber oldu. Yapılan müdahale sonucunda yangın güçlükle kontrol altına alındı.
Alevlerin LPG tankına ulaşmadan kontrol altına alınması çevrede yaşayanlara rahat nefes aldırdı.

Bu arada akaryakıt istasyonu sahipleri ise olaya tepki gösterdi. Hurdalıkta her yıl bir iki kere yangın çıktığını ve bunun sonucunda büyük tehlike atlattıklarını belirtti.
Hurdalıkların şehir merkezinde ve özellikle de akaryakıt istasyonunun yakınında olamayacağını belirten istasyon sahipleri, yetkililerin bu konuda önlem almasını istedi.