Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bir evin duvarına saplanan nereden geldiği tespit edilemeyen bombanın Makina Kimya Endüstrisi(MKE) yapımı olduğu iddia edildi. Suriye sınırında 600 metre mesafede bulunan Hüseyin Kılıç’a ait evin ikinci katın duvarına isabet eden patlamamış bomba emniyet müdürlüğünce yerinden alındı. Bomba daha sonra Şanlıurfa’dan gelen bomba imha ekiplerince incelenmek üzere el konuldu. Ev sahibi Hüseyin Kılıç’ın kardeşi İsmail Kılıç, bomba üzerinde MKE yazıldığının öne sürdü.

Hüseyin Kılıç’ın kardeşi İsmail Kılıç bombadan uzun süreli duman çıktığını bu şekilde bombayı gördüklerini ve etrafa çok keskin bir koku saldığını söyledi. Duvarda açılan delik, duvardaki çatlakların bombanın ne denli şiddetli olduğunu gösterdiğini belirten Kılıç, pazar günü ilçe sınırına atılan bombaların etkisiyle evlerinin tüm camlarının kırıldığını bu camları daha yeni taktığını söyledi.

Atatürk Mahallesi Ahmet Bahçıvan Caddesi 66 numarada oturan Hüseyin Kılıç'ın kardeşi İsmail Kılıç'ın evin duvarına isabet eden bombanın yetkililer tarafından incelenmek üzere el konulduğunu aktardı. Kılıç, bombanın üzerinde MKE (Makina Kimya Endüstrisi) yazıldığını belirterek atılan bombanın Suriye tarafından mı yoksa Türkiye tarafından mı atıldığını bilmediğini söyledi. Kılıç; “Biz saat 13.30'da bombanın farkına vardık. 15:30 da da emniyete haber etti. Emniyet incelemelerde bulundu. Akşam üstü de Şanlıurfa’da özel bir ekip gelerek incelemelerde bulundu. Sınır bize çok yakın. Nereden geldiğini bilmiyoruz. Bombanın MKE’ye ait olduğu da belliymiş. Tek sevincimiz bu bombanın kimseye isabet etmeden duvara saplanmasıdır. Pazar günü sınıra, evimizin karşı tarafına, düşen bombalardan dolayı evimizin tüm camları kırılmıştı. Daha yeni değiştirdik. Bu günde evimizin duvarına ne olduğunu bilmediğimiz bir bomba saplanıyor.” şeklinde konuştu.