Kobani'yi aldıktan sonra doğuya doğru ilerleyen PYD güçleri, Şanlıurfa’nın Akçakale sınırına dayandı. PYD, Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Tel Abyad’ı ele geçirmek için hazırlık yapıyor. IŞİD ise ilçeyi korumak için şehrin çevresinde kanal kazıp mevzi oluşturmaya çalışıyor.

PYD ve IŞİD arasında meydana gelebilecek çatışmalar Akçakale halkını tedirgin ediyor. Akçakale ve Tel Abyad'ın birbirlerine yakın olması ilçedeki tedirginliği daha da artırıyor. Sınır bölgesinde yaşayanlar, gece gündüz PYD ve IŞİD arasında meydana gelen çatışmalara şahit olduklarını, sıkılan silahlar ve atılan mermilerden rahatsız olduklarını ifade ettiler.

Türkiye Suriye sınırında nöbet tutan askerler ise çekildi, sınırı zırhlı araçlar korumaya başladı. Cumartesi günü Tel-abyad ilçesinde meydana gelen şiddetli patlamanın IŞİD tarafından yapılan deneme atışından kaynaklandığı bildirildi.

Suriye sınırında bulunan Salihler Gözdeğmez Mahalle Muhtarı Mahmut Tok, sınırda günün her saatinde bomba sesleri duyduklarını belirtti, köy sakinlerinin bu seslerden korktuğunu söyledi.

Gündaş Mahalle Muhtarı İsmail Okay da Suriye sınırından sürekli top ve silah sesleri geldiğini, seslere alışmaya çalıştıklarını belirtti.

Kobani'de kontrolü sağlayan PYD güçlerinin, Türkiye sınırında bulunan köyleri tek tek ele geçirdiği, Akçakale'nin karşısında bulunan köylerin de yavaş yavaş PYD kontrolüne geçmeye başladığı belirtiliyor.